1.035.018

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A szocialista haza szolgálatában

Szerkesztő
Lektor
Fotózta

Kiadó: Zrínyi Katonai Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 158 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 33 cm x 24 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér és színes fotókkal gazdagon illusztrálva. Melléklettel. A képaláírásokon és a bevezetőn kívül szöveges részt nem tartalmaz.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

1975-ben Magyarország felszabadulásának 30. évfordulóját ünnepeljük. Az elmúlt három évtized népünk történetében legjelentősebb, eredményekben leggazdagabb időszaka. Dolgozó népünk, forradalmi... Tovább

Előszó

1975-ben Magyarország felszabadulásának 30. évfordulóját ünnepeljük. Az elmúlt három évtized népünk történetében legjelentősebb, eredményekben leggazdagabb időszaka. Dolgozó népünk, forradalmi pártja vezetésével, nehéz küzdelemben felszámolta a kizsákmányoló osztályok sok évszázados uralmát, és megteremtette korunk leghaladóbb társadalmi rendszerének és további céljai valóra váltásának szilárd alapját. Jogos büszkeséggel tekinthetünk vissza a megtett útra, méltán ünnepelhetjük pártunk és népünk új életet teremtő alkotómunkáját, szocialista vívmányainkat.
A három évtized küzdelmeiben, fejlődő, épülő társadalmunk szerves részeként jött létre, és növekvő politikai, gazdasági lehetőségeinek függvényében erősödött a magyar néphadsereg, dolgozó népünk fegyveres ereje. Dolgozó népünk saját soraiból, önmaga védelmére hozta létre és viseli gondját. Pártunk közvetlen irányításával, dolgozó népünk gondoskodása, tudatos kötelezettségvállalása és a Szovjetunió baráti segítsége alapján néphadseregünk a korszerű követelmények színvonalára emelkedett, és a testvéri szocialista országok hadseregeivel együttműködve szilárd védelmezője népünk alkotómunkájának, a szocializmus és a béke ügyének.
Néphadseregünket - amely ezer szállal kötődik dolgozó népünkhöz - munkásosztályunk, parasztságunk, értelmiségünk ismeri, magáénak tudja. Az emlékezés és a számvetés mégis indokolttá teszi egy olyan kiadvány megjelentetését, amely átfogó és szemléletes képet ad a mai magyar hadseregről.
E fotóalbum lapjain a magyar néphadsereg tevékenységének, a katonák életének mindennapjai tárulnak fel az olvasó előtt. Tanúi lehetnek a harcfeladatok felelősségteljes megoldásának; a szocialista építőmunkában való tevőleges részvételnek; a felnövekvő nemzedék erkölcsi arculata formálását, szellemi értékei gyarapítását szolgáló szocialista nevelőmunkának.
A kiadvány mindenekelőtt képet - sok és meggyőző - ad népünk fiainak a szocialista haza fegyveres szolgálatában tanúsított helytállásáról, a magas színvonalú politikai és katonai kiképzés követelményeinek öntudatos teljesítéséről, a szolgálati és harci feladatok feszes végrehajtásáról, az elemi csapások elhárításában tanúsított áldozatos helytállásról. Érzékelteti néphadseregünk katonáinak dolgozó népünkhöz fűződő mély és eltéphetetlen kapcsolatát, a társ fegyveres testületekkel való szoros együttműködését, a magyar néphadsereg és a Varsói Szerződés baráti hadseregei közötti harci szövetséget. Találkozunk benne sorkatonákkal és tisztekkel, beosztottakkal és parancsnokokkal. Azokkal, akik a haza fegyveres szolgálata magasztos célkitűzésének megvalósításából részt vállaltak állampolgári kötelességből vagy hivatásbeli elkötelezettségből... Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A szocialista haza szolgálatában A szocialista haza szolgálatában A szocialista haza szolgálatában A szocialista haza szolgálatában A szocialista haza szolgálatában A szocialista haza szolgálatában

A védőborító kopott.

Állapot:
1.890 ,-Ft
15 pont kapható
Kosárba
konyv