1.031.325

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Lakomakönyv

Szerző
Lektor
Fotózta

Kiadó: Timp Kiadó-Lavik 92 Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 96 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 20 cm
ISBN: 978-963-9614-49-9
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Mindenkinek ajáljuk Lakomakönyvünket, aki király szeretne lenni a saját konyhájában, merthogy ki nem szeretne az lenni! Az étkeket Mátyás király idejéből, a magyar reneszánsz fénykorából idézzük, melyeket az 1490-ig használatos alapanyagokkal és fűszerekkel készítünk. Különösen ügyeltünk arra, hogy a hozzávalók ma is könnyen beszerezhetők legyenek. A tálalásoknál is a reneszánsz lakomák stílusához illő, közös, nagy dísztálakat használjuk, de mellette megmutatjuk azt is, hogyan kell kevesebb vendég részére, egyszemélyes tálalással felszolgálni. Ezek mind-mind fontos velejárói a reneszánsz konyhaművészetnek, hisz nem csak az ízekre, de a látványra és az élvezetre is nagy gondot fordítottak.
Faddi Varga János és családja több évtizede keresi, kutatja, készíti a reneszánszkor étkeit. A nagyszakácsi Királyi Szakácsok Versenyén 1998-ban nyerte el a Királyi Főszakács címet. A reneszánsz évében éppen tíz éve munkálkodó família örömmel adja közre az elmúlt idők alatt gyűjtött tapasztalatát... Tovább

Fülszöveg

Mindenkinek ajáljuk Lakomakönyvünket, aki király szeretne lenni a saját konyhájában, merthogy ki nem szeretne az lenni! Az étkeket Mátyás király idejéből, a magyar reneszánsz fénykorából idézzük, melyeket az 1490-ig használatos alapanyagokkal és fűszerekkel készítünk. Különösen ügyeltünk arra, hogy a hozzávalók ma is könnyen beszerezhetők legyenek. A tálalásoknál is a reneszánsz lakomák stílusához illő, közös, nagy dísztálakat használjuk, de mellette megmutatjuk azt is, hogyan kell kevesebb vendég részére, egyszemélyes tálalással felszolgálni. Ezek mind-mind fontos velejárói a reneszánsz konyhaművészetnek, hisz nem csak az ízekre, de a látványra és az élvezetre is nagy gondot fordítottak.
Faddi Varga János és családja több évtizede keresi, kutatja, készíti a reneszánszkor étkeit. A nagyszakácsi Királyi Szakácsok Versenyén 1998-ban nyerte el a Királyi Főszakács címet. A reneszánsz évében éppen tíz éve munkálkodó família örömmel adja közre az elmúlt idők alatt gyűjtött tapasztalatát és étkek receptjeit. Vissza

Tartalom

Előszó - a reneszánsz konyha8
Étkek, melyek elöl járulnak
Faddi kárász14
Nyelv aszpikban mandulás tormával18
Őzpástétom tésztában csipkebogyó mártással20
Fűszeres égetett bor (Fűszerkonyak)22
Halsaláta gyümölcsbe bélelve26
Halpástétom28
Pulykapástétom30
Következnek immár a meleg étkek
Tárkonyos vaddisznóleves36
Királynőleves májtallérokkal38
Káposztás bárány42
Sodrott hús leizzasztott köleskásán44
Nyúlfi fokhagymával, tejfölös lében46
Káposztás-húsos gombócok48
Köleskása aszalt szilvával díszítve52
Hagymás vér54
A sültek következnek
Ropogós harcsa58
Töltött tyúk sütőharangban sütve60
Malacsült64
Szalonnával tűzdelt sült galamb kapormártással66
Zöldséges pecsenye párolt mogyoróhagymával68
Juh almával bélelve, nyárson72
Nyárson sült nyúl töltve74
Étek végi fogások
Mazsolás kalács78
Birssajt80
Káposztás húsos batyu82
Házi sajt86
Mandulás-mézes gyümölcskenyér88
Mandulakásával töltött alma90
Mazsolás, littáriumos túrós béles92
Tízéves a Királyi Szakács cím94
Forrásmunkák96

Faddi Varga János

Faddi Varga János műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Faddi Varga János könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv