A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Méhészet, selyemhernyó-, hal-, nyúl- és prémesállattenyésztés

Szerző

Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 146 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: 88 fekete-fehér fotóval és ábrával illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Méhészet (Faluba Zoltán)
Bevezetés3
A méhészet jelentősége3
A méhek szerepe a megporzásban3
A méz és viasz4
Méhészetünk helyzete5
Nagyüzemi méhészet berendezése5
A méhészet helye a mezőgazdasági nagyüzemben5
A méhészet elhelyezése6
Méhlegelő7
A méhészethez szükséges eszközök és felszerelés9
Munkaerőszükséglet11
A méhlakás és méhcsalád11
A kaptár11
A keret12
A lép és műlép13
A méhek teste13
A méhcsalád élete a kaptárban14
A fészek14
A méztér15
A méhcsalád egyedei15
A méhek fejlődése16
A fejlődés időszaka17
Tisztuló kirepülés és a méhes tavaszi átvizsgálása17
Tisztuló kirepülés17
Első tavaszi átvizsgálás18
Takarás19
Méhészeti napló19
Törzslap és jegyzőkönyv19
Hogyan gyűjtenek a méhek?23
Serkentőetetés, fészekbővítés24
Viasztermelés25
Áttelepítés26
Mézkamra megnyitása27
Fásítás korlátozása, egyesítés, anyanevelés28
A termelés időszaka30
Főhordás, pergetés30
Vándorlás32
Rajzás34
Mesterséges szaporítás35
A főhordás utáni időszak és a méhész feladatai38
Anyagcsere38
Rablás megakadályozása, nyári legelő biztosítása39
Betelelés, telelés40
A jó telelés feltételeinek biztosítása40
A méhész téli munkái41
A méhek betegségei és ellenségei42
Selyemhernyókészítés (Potza Imre)
Bevezetés46
A selyemhernyótenyésztés története46
A hernyóselyem nélkülözhetetlen nyersanyag47
A selyemlepke48
A pete keltetése49
Tenyésztőhelyiség és berendezése50
A selyemhernyó etetése és kezelése50
Gubózás, beváltás52
Betegségek, kártevők53
Eperfalombszedés55
A selyemhernyótenyésztés jövője55
Haltenyésztés (Woynarovich Elek)
Bevezetés57
Hazánk haltenyészete57
A víz mint a halak élőhelye58
A víz élővilága, vízi életközösség60
A halak szervezete63
A halak rendszertana66
Halbiológiai alapfogalmak67
Tógazdasági haltenyésztés70
Alapismeretek70
Tógazdaságban tenyésztett halak74
Tógazdasági üzemfajták77
A halastavak termelőképessége és természetes hozama78
A halastavak népesítése80
Halastavak hozamának fokozása83
Halastavak trágyázása83
A halastavak javítása87
A ponty takarmányozása88
Halastavak kezelése és karbantartása93
Halhústermelés betakarítása, lehalászása95
A tógazdasági halak tárolása és teleltetése98
Halszállítás102
Halszaporítási munkák a tógazdaságban103
Halhústermelés egyéb területei108
Halbetegségek, halellenségek109
Nyúltenyésztés (Anghi Csaba)
Bevezetés114
A házinyúl háziasítása, származása, tenyésztéstörténete és népgazdasági jelentősége114
Az elhelyezés116
Tenyésztés és tenyészválasztás118
Fajtaismeret120
Takarmányozás124
Egészségvédelem127
Leprémezés és gereznakonzerválás128
Prémesállattenyésztés (Anghi Csaba)
Bevezetés129
A tenyésztés története129
Ragadozó prémesállatok tenyésztése130
Ezüstróka130
Kékróka131
Nyérc132
Mosómedve135
Házimacska136
Rágcsáló prémesállatok tenyésztése138
Nutria138
Pézsmapocok140
Patás prémesállatok141
A karakuljuh141
A kecske142
Kisebb jelentőségű prémesállatok143
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv