1.034.149

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A portfólió

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Gondolat Kiadói Kör-ELTE BTK Neveléstudományi Intézet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 104 oldal
Sorozatcím: Oktatás-módszertani Kiskönyvtár
Kötetszám: 1
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-9500-47-X
Megjegyzés: Angol nyelvű tartalomjegyzékkel és összefoglalóval.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az Oktatás-módszertani Kiskönyvtár e kötetével az a célunk, hogy megismertessük az olvasót a tanulói portfólió fogalmával, használatával. A portfólió a teljesítménymérés területéről került be a... Tovább

Előszó

Az Oktatás-módszertani Kiskönyvtár e kötetével az a célunk, hogy megismertessük az olvasót a tanulói portfólió fogalmával, használatával. A portfólió a teljesítménymérés területéről került be a pedagógia eszköztárába, de használatos tanulást segítő eszközként is. Megtaláljuk az óvodai nevelésben, az általános, a középiskolai és a felsőoktatásban, főleg a pedagógusképzésben, de a pedagógus-továbbképzésben és a pedagógusértékelésben is. Munkánk középpontjában az általános és a középiskolai oktatásban, valamint a pedagógusképzésben lehetséges alkalmazása áll. Ennek megfelelően ajánljuk a könyvet az érdeklődő általános és középiskolai tanítók és tanárok, a pedagógusképzésben dolgozó szakemberek és intézményvezetők figyelmébe.
A kötet felépítése a következő: először röviden megismertetjük olvasóinkat a portfólió kialakulásának történetével, fogalmával és típusaival. Ezután betekintést nyújtunk a módszer tanuláselméleti alapjaiba, mert ennek ismerete nélkül nem lehet megérteni a portfólió iránti megújult érdeklődést. A gyakorló pedagógus vagy tanárképző számára legfontosabb gyakorlati tudnivalókat foglaljuk össze a negyedik, a portfólió készítésének folyamatáról szóló részben. Az ötödik, majd a hatodik fejezetben a szakirodalomban található példák segítségével próbálunk ízelítőt adni a portfólió eddigi hazai és külföldi alkalmazásából. Végül a hetedik részben kísérletet teszünk a módszer értékelésére.
Az egyes fejezetekben található, keretben szereplő feladatok, kérdések célja az, hogy segítségükkel az olvasó a fejezet tartalmát magyar kontextusban is el tudja helyezni, a saját tapasztalataihoz kösse. A szövegben első említéskor dőlt betűvel szedett fogalmak meghatározását a könyv végén található fogalomtárban foglaltuk össze. Vissza

Tartalom

Bevezetés 7
1. A portfólió elnevezése, kialakulása 9
2. A portfólió fogalma, típusai és készítésének céljai 11
3. A portfólió alkalmazásának tanuláselméleti háttere 18
4. A portfólió készítésének folyamata 24
5. A portfólió alkalmazása a közoktatásban 41
6. A portfólió használata a tanárképzésben és a továbbképzésben 59
7. A portfóliómódszer alkalmazásának előnyei és nehézségei 81
Utószó 87
Fogalomtár 89
Mellékletek 91
Felhasznált irodalom 99
Summary 102
Table of Contents 104
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv