kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Kalligram Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Pozsony |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 202 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 19 cm x 14 cm |
| ISBN: | 8-071-490-25-3 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
| Falusi disznóvágás | 5 |
| Mit együnk a disznóölés napján? | |
| Böllér reggeli | 9 |
| Böllér máj | 9 |
| Főtt disznófej | 9 |
| Disznótoros vacsora | 10 |
| A disznó felbontásának módjai | 11 |
| A disznó részei | 16 |
| A feldarabolt disznó további bontása mélyhűtőben történő tároláshoz | 16 |
| Mit miből készítsünk | |
| Bográcsgulyás | 17 |
| Disznópörkölt | 17 |
| Bácskai rizses hús | 17 |
| Székelygulyás | 17 |
| Disznóhúsból tokányok | 18 |
| Vagdalt húsok, fasírozottak | 18 |
| Töltött paprika | 18 |
| Erdélyi rakott káposzta | 18 |
| Töltött káposzta | 18 |
| Töltött karalábé, tök | 18 |
| Disznótoros káposzta | 18 |
| Disznóhúsok konyhai felhasználásra történő előkészítése | 19 |
| A disznóhús tartósítása | 21 |
| Disznóvágásnál használatos fűszerfélék | |
| Paprika | 23 |
| Bors | 25 |
| Só | 26 |
| Köménymagőrlemény | 26 |
| Babérlevél | 26 |
| Majoránna | 26 |
| Koriandermag | 27 |
| Gyömbér | 27 |
| Sáfrány | 27 |
| Kakukkfű | 27 |
| Borsikafű-őrlemény | 27 |
| Vöröshagyma | 27 |
| Fokhagyma | 28 |
| Füstölt húsok készítése | 29 |
| Kakukkfüves sonka | 29 |
| Alföldi parasztsonka | 30 |
| Makói sonka | 30 |
| Kisalföldi gyors sonka | 31 |
| Kun parasztsonka | 31 |
| Füstölt császárhús | 32 |
| Ibériai szárított sonka | 32 |
| Egyéb füstölthúskészítmények | 33 |
| Tarja, karaj | 33 |
| Oldalas | 33 |
| Dagadó | 33 |
| Disznófej, csülök, köröm, bőr | 33 |
| Szalonnák | 34 |
| Sózott szalonna | 34 |
| Alföldi fehér teaszalonna | 34 |
| Füstölt kenyérszalonna | 35 |
| Füstölt csemegeszalonna | 35 |
| Füstölt tokaszalonna | 35 |
| Hurkafélék készítése | 36 |
| Májas hurka | 36 |
| Debreceni rizses-május hurka | 37 |
| Zsemlés májas hurka | 37 |
| Rizses-májas hurka | 38 |
| Köleskásás hurka | 38 |
| Hideg májas hurka | 39 |
| Füstölt májas hurka | 39 |
| Bácskai füstölt hurka | 40 |
| Bonyhádi húsos hurka | 40 |
| Véres hurka | 42 |
| Alföldi véres hurka | 42 |
| Majoránnás véres hurka | 43 |
| Rizses véres hurka | 43 |
| Tejes véres hurka | 44 |
| Zsemlés véres hurka I. | 44 |
| Zsemlés véres hurka II. | 45 |
| Véres hurka vegyes belsőséggel | 45 |
| Füstölt véres hurka | 46 |
| A kész hurka tárolása | 46 |
| Pástétomok készítése | 47 |
| Kenőmájas készítése | 47 |
| Disznófejpástétom | 47 |
| Májpástétom | 48 |
| Nyelvpástétom | 48 |
| Pástétomfűszer-keverék | 48 |
| Pástétomfűszerek előkészítése és adagolása | 49 |
| Disznósajtok készítése | 50 |
| Disznósajt I. | 50 |
| Disznósajt II. | 51 |
| Disznósajt III. | 52 |
| Disznósajt IV. | 52 |
| Disznósajt V. | 53 |
| Kolbászkészítés | 54 |
| Friss sütni való kolbász | 55 |
| Frissen fogyasztandó sütni vagy főzni való kolbász | 55 |
| Kolbász kizárólag borssal történő fűszerezése | 56 |
| Citromos főzőkolbász | 56 |
| Debreceni kolbász | 57 |
| Szárazkolbász | 57 |
| Gyulai kolbász | 57 |
| Szalámikészítés | 59 |
| Csípős szalámi | 60 |
| Erdélyi szalámi | 60 |
| Köményes szalámi csabai módra | 61 |
| Disznóhússal készült levesek | |
| Bableves disznócsülökkel | 62 |
| Bácskai gombócleves | 62 |
| Burgonyaleves disznóhússal | 63 |
| Csalánleves füstölt oldalassal | 63 |
| Erdélyi csorbaleves | 64 |
| Erdélyi paszulyleves | 64 |
| Gombás disznóraguleves | 65 |
| Gyergyói füstölt húsleves | 65 |
| Káposztaleves háromszékiesen | 66 |
| Káposztaleves savanyú káposztából | 66 |
| Kelkáposztaleves füstölt disznóhússal | 67 |
| Orosz falusi leves köcsögben | 67 |
| Örmény gombócleves | 68 |
| Román tavaszi leves | 68 |
| Disznóorjaleves | 69 |
| Sárgaborsóleves füstölt disznóhússal | 69 |
| Szász fokhagymás leves | 70 |
| Szász tormaleves | 70 |
| Szilvaleves füstölt oldalassal | 71 |
| Szoljánkaleves virslivel (orosz étel) | 71 |
| Vagdalbelsőrész-leves | 72 |
| Malacleves tejfölösen | 72 |
| Bakonyi pandúrleves | 73 |
| Erőleves (Consommé Potages clairs) (francia étel) | 73 |
| Kaporleves erdélyiesen | 74 |
| Disznógulyás alföldiesen | 74 |
| Disznógulyás palócosan | 75 |
| Disznógulyás szegediesen | 76 |
| Disznógulyás szerb módra | 76 |
| Levesbetétek | |
| Daragombóc (zsírral) | 78 |
| Sonkás galuska | 78 |
| Szombatos tepertős galuska | 78 |
| Grízgaluska | 79 |
| Gyúrt levestészta | 79 |
| Húsgaluska | 79 |
| Kapros-túrós gombóc | 80 |
| Lúdgégenyaktészta | 80 |
| Reszelt tésztadara | 80 |
| Tejfölös galuska | 81 |
| Tejes galuska | 81 |
| Tojáshabgaluska | 81 |
| Májgombóc | 82 |
| Disznóvelős gombóc | 82 |
| Vajasgaluska | 82 |
| Velősgaluska | 83 |
| Disznóhúsból készült ételek | |
| Bami Goreng (kínai étel) | 84 |
| Bigos (lengyel egytálétel) | 84 |
| Brassói disznótarja | 85 |
| Cipóban sült húsvéti csülök | 86 |
| Cassoulet (francia étel) | 86 |
| Chili con carne (mexikói étel) | 87 |
| Currys disznóragu kínai módra | 88 |
| Csülök káposztásan | 88 |
| Debreceni disznókaraj | 89 |
| Disznótoros káposzta | 89 |
| Disznócsülök Juhász Imre-módra | 90 |
| Erdélyi tokány | 91 |
| Fokhagymás disznókaraj | 91 |
| Főtt füstölt csülök | 92 |
| Gombás rakott hús | 92 |
| Gombás disznónyelv | 92 |
| Gombás szalonnás disznóborda | 93 |
| Gombás szűzpecsenye vörösborral | 93 |
| Gombás tokány | 94 |
| Gombás töltött karaj | 94 |
| Gombás vesevelő | 95 |
| Hargitai töltött kelkáposzta | 95 |
| Indonéz húsos metélt | 96 |
| Kapros disznóborda csirkemájjal | 97 |
| Káposzta svábosan | 97 |
| Kolozsvári káposzta | 98 |
| Kolozsvári töltött káposzta | 98 |
| Kolozsvári disznókaraj | 99 |
| Kaukázusi saslik | 99 |
| Lucskos káposzta | 100 |
| Mezőségi paradicsomos káposzta | 100 |
| Nápolyi sonka | 101 |
| Disznópaprikás Juhász Imre-módra | 101 |
| Nizzai disznószelet | 102 |
| Nem-rán (vietnami étel) | 102 |
| Palóc tárkonyos disznófej | 103 |
| Rakott húsos burgonya | 103 |
| Rizses hús | 104 |
| Román csevapcsicsa | 104 |
| Disznóborda sampinyongombával | 104 |
| Disznókaraj elzászi módra | 105 |
| Disznóragu édes-savanyúan (kínai étel) | 106 |
| Sörben párolt disznóborda (cseh étel) | 106 |
| Disznókaraj bácskaiasan | 107 |
| Disznókaraj serpenyősen | 107 |
| Disznókaraj libamájjal | 108 |
| Disznókaraj pármai módra | 108 |
| Disznókaraj alumíniumfóliában | 109 |
| Disznókaraj hortobágyiasan | 109 |
| Disznócomb burgundi módra | 110 |
| Disznócomb szegediesen | 111 |
| Disznócomb debreceniesen | 112 |
| Disznócomb temesváriasan | 112 |
| Disznólapocka borral | 113 |
| Disznóflekken | 113 |
| Disznó piroti pljeskavica | 114 |
| Disznóhús bőrösen | 114 |
| Disznónyelv tojásosan | 115 |
| Szerb kifti | 115 |
| Szerb rizses hús | 115 |
| Szerb gyuvecs | 116 |
| Sztranzsa kebab (bolgár étel) | 116 |
| Töltött disznódagadó I. | 117 |
| Töltött disznódagadó II. | 117 |
| Töltött martilapu | 118 |
| Tűzdelt disznómáj | 119 |
| Vajdasági pljeskavica | 119 |
| Vranjei pljeskavica (szerb étel) | 119 |
| Vadászpecsenye szerb módra | 120 |
| Velős májszeletek | 120 |
| Velővel töltött karalábé | 121 |
| Disznócomb egri módra | 122 |
| Disznókaraj vidéki módra | 122 |
| Disznókaraj elzászi módra | 123 |
| Disznómáj rántva | 123 |
| Disznómáj debreceniesen | 124 |
| Disznómáj pirítva | 124 |
| Köretek, főzelékek | |
| Burgonyagombóc | 126 |
| Burgonyapüré | 126 |
| Francia körítés | 127 |
| Galuska | 127 |
| Hasábburgonya | 128 |
| Kelkáposzta-főzelék | 128 |
| Lencsefőzelék | 129 |
| Lecsó | 129 |
| Paradicsomos káposzta | 130 |
| Párolt káposzta | 130 |
| Párolt rizs | 131 |
| Pirított tarhonya | 131 |
| Sárgaborsópüré | 132 |
| Szalmaburgonya | 132 |
| Disznósonkagombóc | 132 |
| Disznótüdőgombóc | 133 |
| Disznótüdőtáska | 133 |
| Májgombóc | 134 |
| Zöldbab vajjal | 134 |
| Zöldborsó vajjal | 134 |
| Zsemlegombóc | 135 |
| Mártások | |
| Gombás barnamártás | 136 |
| Barnamártás (alapmártás) | 136 |
| Burgundi mártás | 137 |
| Céklamártás | 137 |
| Gombás fehérmártás | 137 |
| Fodormentamártás | 138 |
| Fokhagymamártás | 138 |
| Gombakrém | 138 |
| Gombakrémmártás | 139 |
| Gombamártás I. | 139 |
| Gombamártás II. | 140 |
| Gombamártás III. | 140 |
| Gombamártás IV. | 140 |
| Hagymamártás | 141 |
| Kapormártás | 141 |
| Majonéz (alapmártás) | 142 |
| Madeiramártás | 142 |
| Mézmártás | 143 |
| Olasz mártás | 143 |
| Paradicsommártás | 143 |
| Remoulade-mártás | 144 |
| Ribiszkemártás | 144 |
| Róbert-mártás | 145 |
| Sommártás | 145 |
| Sóskamártás | 145 |
| Tartármártás | 146 |
| Tormamártás-tejföllel | 146 |
| Zsályamártás | 147 |
| Zsemlemártás | 147 |
| Saláták | |
| Burgonyasaláta | 148 |
| Ecetes torma | 148 |
| Erdélyi babsaláta | 149 |
| Erdélyi sült paprika | 149 |
| Céklasaláta I. | 149 |
| Céklasaláta II. | 150 |
| Fejes saláta | 150 |
| Franciasaláta | 150 |
| Gombasaláta I. | 151 |
| Gombasaláta II. | 151 |
| Gombasaláta majonézzel | 152 |
| Gombasaláta vargányából | 152 |
| Hagymasaláta | 153 |
| Káposztasaláta | 153 |
| Paprikasaláta | 153 |
| Paradicsomsaláta | 154 |
| Sárgadinnye-saláta | 154 |
| Szerb újhagymasaláta | 154 |
| Uborkasaláta | 155 |
| Sós tészták | |
| Aludttejes pogácsa | 156 |
| Bázeli sajtos lepény (svájci étel) | 156 |
| Borsos lángos | 157 |
| Burgonyalángos | 157 |
| Burgonyás palacsinta sajtosan | 157 |
| Burgonyafánk | 158 |
| Csuszatészta | 158 |
| Hortobágyi húsos palacsinta | 159 |
| Hússal töltött palacsinta | 159 |
| Juhtúrós pogácsa | 159 |
| Káposztás töpörtyűpogácsa (vajdasági étel) | 160 |
| Káposztás rétes | 160 |
| Káposztás csusza | 161 |
| Lángos kolozsváriasan | 161 |
| Krumplinudli | 162 |
| Palacsintatészta | 162 |
| Pirog hússal töltve (orosz étel) | 163 |
| Sonkás palacsinta | 163 |
| Tejfölös pogácsa | 163 |
| Töpörtyűs pogácsa I. | 164 |
| Töpörtyűs pogácsa II. | 164 |
| Zsíros pogácsa | 165 |
| Disznóhájas tészta | 165 |
| Édes tészták, édességek | |
| Almás palacsinta | 167 |
| Almás lepény | 167 |
| Almás rétes | 168 |
| Almatorta | 168 |
| Asszonyszeszély | 169 |
| Alma pongyolában | 169 |
| Ánizsos sütemény | 170 |
| Barackkrém | 170 |
| Banántorta | 171 |
| Boros diótorta | 171 |
| Boros kocka | 172 |
| Cseresznyés rétes | 173 |
| Csipkebogyó édesség mandulával | 173 |
| Diós palacsinta habbal | 173 |
| Diós rétes | 174 |
| Diós lepény | 174 |
| Dióskocka | 175 |
| Diótorta vaníliakrémmel töltve | 175 |
| Diókrém | 176 |
| Darafelfújt málnaszörppel | 177 |
| Élesztős rakott palacsinta | 177 |
| Farsangi fánk | 178 |
| Forgácsfánk | 178 |
| Forrázott kifli | 179 |
| Gyömbéres vajas teasütemény | 179 |
| Gyömbéres teasütemény | 180 |
| Gyömbéres almakrém | 180 |
| Kijevi alma | 181 |
| Lángoló gyümölcsös palacsinta | 182 |
| Lőcsei palacsinta (túrós tésztából) | 182 |
| Mákos rétes | 182 |
| Palacsintatészta | 183 |
| Orosz almás lepény | 183 |
| Orosz túrókrém | 184 |
| Rántott szilva I. (orosz étel) | 184 |
| Rántott szilva II. (orosz étel) | 185 |
| Rétestészta készítése | 185 |
| Sárgabarack boros pongyolában | 186 |
| Salzburgi galuska | 186 |
| Szőlős rétes | 186 |
| Szőlős lepény | 187 |
| Szőlősszelet | 187 |
| Tátrai juhtúrós palacsinta | 188 |
| Tejszínes túrótorta | 188 |
| Túrós szirinyiki (orosz étel) | 189 |
| Túrós palacsinta | 189 |
| Túrógombóc | 190 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.