1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ollók és ollóféleségek

Szerkesztő

Kiadó: Tandem Grafikai Stúdió
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 143 oldal
Sorozatcím: Anno
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 13 cm x 12 cm
ISBN: 978-615-5194-14-6
Megjegyzés: Színes illusztrációkkal, fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Összeollóztuk
A köztudat leginkább a szabóságok legfontosabb munkaeszközeként tiszteli a kezünk ügyébe azért egyéb okokból is gyakran kerülő ollót, melynek mellesleg a tűhöz, a cérnához, a... Tovább

Előszó

Összeollóztuk
A köztudat leginkább a szabóságok legfontosabb munkaeszközeként tiszteli a kezünk ügyébe azért egyéb okokból is gyakran kerülő ollót, melynek mellesleg a tűhöz, a cérnához, a varráshoz kapcsolódó egyéb eszközökhöz képest meglepően rövid, csupán pár ezer éves múltja van.
Időközben ugyanis - persze célirányos átalakulásokkal - számos más területnek is nélkülözhetetlen ollóféleségeivé avanzsáltak. Olyannyira, hogy kis könyvecskénkben már csak terjedelmi okok miatt sem törekedhettünk a teljes repertoár különben is reménytelen bemutatására. Ennek ellenére igyekeztünk a használati sokszínűségük alapján egy kis tájékoztató rendet rakni közöttük. Az ollókat, vagy azok részletét - ahol nem adtunk meg külön centiméteradatot - az eredeti nagyságukban láthatjuk. Vissza

Fülszöveg

Manapság olló(zás)ról leginkább a copy és a paste billentyűk egymás utáni jogtalan használatakor hallani a közbeszédben. Szóba jöhet még a rák gasztronómiai élvezete közben, esetleg a foci iránt érdeklődők emlegetik ily' módon az erről elnevezett mozdulatsort. Pedig az ollóféleségek múltideje és gazdag formavilága méltó arra, hogy alaposabban elmélyedjünk benne. Egy 1862-ben íródott meghatározás szerint az olló egy metsző, hasító, nyíró eszköz, két darab éles vasból vagy aczélból, melyeket középtájon szeg foglal össze, s füles fogatójuknál fogva össze lehet zárni, és szétnyitni. Ez a könyvecske reméljük bebizonyítja, hogy ennél azért jóval többet is érdemes tudni róluk.
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv