1.034.171

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Fehérlófia

Szerző
Szerkesztő
Grafikus

Kiadó: Dacia Könyvkiadó
Kiadás helye: Kolozsvár
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 154 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 973-35-0767-9
Megjegyzés: Harmadik kadás. Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
"Hol volt, hol nem volt, még az Óperenciás-tengeren is túl volt, volt a világon egy vak király. Mindenféle orvosok-doktorok próbálták meggyógyítani, de mindhiába, egyik se ment semmire.... Tovább

Előszó

Részlet:
"Hol volt, hol nem volt, még az Óperenciás-tengeren is túl volt, volt a világon egy vak király. Mindenféle orvosok-doktorok próbálták meggyógyítani, de mindhiába, egyik se ment semmire. Maga a király tudott volna egy orvosságot szemének, de azt senkinek se mondta meg, hogy mi; akárki kérdezte tőle, csak azt felelte, hogy mi haszna mondja meg, mikor úgyse tudják megszerezni. Volt ennek a királynak három egészen felnőtt legényfia.
Ezek egyszer összebeszéltek, hogy akárhogymint, de kitudják az apjoktól, hogy mi az az orvosság, s megszerzik neki. Bement hát hozzá a legöregebbik, megállt az ajtóban, elkezdett beszélni, mondván: - Felséges királyatyám! Én most azért jöttem, hogy megkérdezzem felséges királyatyámtól, mitől gyógyulna meg a szeme, mert mi hárman összebeszéltünk, hogy azt az orvosságot, ha az életünkbe kerül is, megszerezzük. A király erre nem szólott egy szót se; hanem volt előtte az asztalon egy nagy kés, azt felkapta, úgy vágta a fia felé, hogy alig tudott előle félreugrani. A kés megállott a diófa ajtóban.
Erre a királyfi úgy megijedt, hogy mindjárt kiszaladt a házból. Másnap a középső királyfi ment be, de az is éppen úgy járt, mint a bátyja. Ez is kiszaladt a szobából. Harmadik nap a legfiatalabb királyfin volt a sor. A bátyjai be sem akarták ereszteni, hogy ha ők ki nem tudták venni az apjokból, biz ez sem sokra megy, de a királyfi nem tágított, hanem bement. Mikor elmondta, hogy miért jött, ehhez is hozzávágta az öreg király a nagy kést, de ez nem ugrott félre, hanem megállt, mint a pecek. Kicsibe is múlt, hogy bele nem ment a kés; a sipkáját kicsapta a fejéből, úgy állt meg az ajtóban. De a királyfi még ettől sem ijedt meg. Kihúzta a kést az ajtóból, odavitte az apjának. - Itt van a kés, felséges királyatyám." Vissza

Tartalom

A vak király 5
Pancimanci 20
A veres tehén 25
Az őzike 34
A kis ködmön 41
Ráadó és Anyicska 45
Jankó 66
Fehérlófia 74
Az egyszeri gyerek 82
A tündérkisasszony és a cigányleány 86
Babszem Jankó 99
Az aranyhajú hercegkisasszony 107
A szomorú királykisasszony 116
Dongó meg Mohácsi 118
Gagyi gazda 129
Az aranyszakállú ember 136
Arany László népmesegyűjteménye 147
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv