1.035.028

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Városliget

Szerző

Kiadó: Széchenyi Irodalmi és Művészeti Részvénytársaság
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 244 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomtatta "Pátria" Irodalmi vállalat és nyomdai részvénytársaság. Készült a könyvnyomtatás ötszázadik évében.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
ELSŐ FEJEZET,
amelyben a krónikás váratlanul visszakocsizik a múltba és ott áll a Városliget bölcsőjénél.
A Városligeten keresztül bandukoltam haza, Csöndes a szép, nagy... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
ELSŐ FEJEZET,
amelyben a krónikás váratlanul visszakocsizik a múltba és ott áll a Városliget bölcsőjénél.
A Városligeten keresztül bandukoltam haza, Csöndes a szép, nagy alföldi kert mostanában, igen nagyon csöndes. Csak a környéke zúg, morajlik, világít. Ide hallatszik a nagy nyári mulatókertből a hullámvasút utasainak dévaj rikoltozása. Zongoraverklik hangfoszlányait hordja ide a szellő. A nyári ég vöröses fényben veri vissza az Andrássy-út sugárzó, világító lámpáit.
Mentem, ballagtam a kihalt Stefánia-úton. Egyszerre csak, mintha álmodnék... trap-trap! Megállott mellettem egy kocsi. Csöndes, kesernyés, tisztelettudó hang szólt felém a bakról:
- Tessék beülni, tekintetes úr.
Mostanában megint feltűntek az egylovas kocsik, éjjel, a Városliget környékén. De ez, amelyik most csöndesen, szinte félénken megállott mellettem, rendes, szabályos fiáker volt, csak éppen, hogy a rendszám nem pislogott a lámpa kristályüvegén.
Szónélkül beültem a kocsijába. Azzal a cuppantással indította meg a lovakat, amit annyiszor hallottunk a régi időkben. És már robogtunk, száguldottunk is a Víztorony felé. Vissza

Fülszöveg

A Városliget pesti regény. Százötven évvel ezelőtt élt pesti emberek történetével kezdődik és napjainkban végződik. Öt generációnak a történetét öleli fel ez a könyv. A színes mese során végigéljük a negyvenes évek vidámságát, kocsikázunk az első kocsiúton. Lassan kivirágosodik, megnő, gyönyörű kertté lesz a Városliget. Palatinus Jóska ajándékfái között megnyílik az első országos kiállítás: Ferenc József, Rudolf trónörökös, Albrech főherceg, Tisza Kálmán nyitja meg azt a névsort, mely a mesét díszíti, övezi. Farkas Imre, a kiváló író, gyönyörű csokrot köt ebben a regényben Budapest érdekes egyéniségeiből. A Városliget öt generáció és öt szerelem története. Farkas Imre poézisénak legjavából való írás, egyben korfestés is, az író finoman, hatásosan rajzolja meg százötven év változatos történetét.

Farkas Imre

Farkas Imre műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Farkas Imre könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv