827.667

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Paprika

Hajtatott, szabadföldi és fűszerpaprika

Fülszöveg

A könyv rövid közérthető formában foglalja össze az új gazdálkodási formákhoz szükséges legfontosabb ismereteket.
Tárgyalja az aktuális
- piaci helyzetet (itthon és külföldön)
- termesztési technológiát
- fajtakérdéseket
- pénzügyi, bank, vállalkozási ismereteket
- szaktanácsadási lehetőségeket
A kiadvány célja, hogy a gazdálkodók, üzleti döntéseik előtt, teljes képet kapjanak a termesztés lehetőségeiről.

Tartalom

Értékesítés, forgalmazás
Étkezési paprika
Jelentősége 1
Értékesítés és piac 1
Szabvány és minőség 2
Gazdaságosság 6
Termesztési körzetek 6
Fűszerpaprika
Piaci helyzet 8
Szabvány, minőség 8
Értékesítés 11
Kritikus pontok a termesztésben, feldolgozásban, értékesítésben 11
Termesztési körzetek 12
Termesztés
Termesztésmódok 14
Ökológiai igények 14
Talaj-, tápanyagigény és trágyázás 15
Vízigény és öntözés 20
Területkiválasztás, vetésforgó 21
Talajelőkészítés, gyomirtás 23
Étkezési paprika
Szabadföldi termesztés 28
Szaporítás 29
Növényápolás 32
Betakarítás 33
Hajtatás
Szaporítás 35
Növényápolás 38
Szedés 42
Fűszerpaprika
Területkiválasztás, vetésforgó 42
Szaporítás 43
Növényápolás 46
Termésérés, szedés 47
Tárolás, utóérlelés 48
Növényvédelem 48
Fajtaválasztás
A fajtaválasztás általános szempontjai 68
Termesztésre ajánlott étkezési paprika fajták 71
Termesztésre ajánlott fűszerpaprika fajták 77
Vállalkozási tanácsok
A vállalkozási előkészítése, indítása 84
Pénzeszközök, hitelek, támogatások 85
Értékesítés 87
Nyereség 88
Szaktanácsadási címlista 89
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem