Növényvilág témakörből 20% kedvezmény CSAK MA!

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Lúdas Matyi

Szerző
Szerkesztő
Grafikus

Kiadó: Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott keménykötés
Oldalszám: 45 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 25 cm x 19 cm
ISBN: 963-110-373-0
Megjegyzés: Színes illusztrációkat tartalmaz.

Fülszöveg

Petőfi János vitéze és Arany Toldija mellett Fazekas Mihály Lúdas Matyija a gyerekek legnépszerűbb olvasmánya a magyar klasszikus irodalomból. Matyi történetét, megaláztatását és bátor igazságvevését az is ismeri, aki Fazekas Mihály verses elbeszélését nem is olvasta. Ismeri, hallott róla, éspedig nem azért, mert Lúdas Matyi története előfordul a legkülönbözőbb népek mesemotívumai között - Fazekas Mihály is népmeséből merítette a témát -, hanem azért, mert éppen Fazekas nyomán Lúdas Matyi közgondolkozásunk egyik jelképe lett. A maga igazát érvényesítő népi hős egyik pompás jelképe. Fazekas Mihály remeklését - irodalmunknak ezt az időtlen értékét - most Szántó Piroska merészen eredeti illusztációival ismerheti meg a fiatal olvasó.

Fazekas Mihály

Fazekas Mihály műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Fazekas Mihály könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem