1.034.149

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Táplálkozási allergiák

Szerző
Szerkesztő
Grafikus

Kiadó: Springer Hungarica Kiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 297 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN: 963-7922-82-2
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Ajánlás10
Köszönetnyilvánítás12
Előszó13
Az emésztőrendszer egyes szerkezeti és funkcionlis, makroszkópos és immunológiai jellemzői16
Anatómiai, hisztológiai és funkciónális sajátosságok16
Az emésztőrendszere felső szakasza16
Az emésztőrendszer középső szakasza22
Az emésztőcsatorna alsó szakasza32
Immunológiai sajátosságok34
Alapkoncepció34
Újabb kísérletes adatok értelmezése43
Élelmezéstudományi és botanikai ismeretek84
Élelmiszer-kínálat, enenrgia- és tápanyagbevitel Magyarországon84
Az élelmiszer megváltozása a feldolgozás, a tárolás és a szállítás során105
Malomipar105
Sütőipar106
Tejipar107
Húsipar108
Zsiradékok és növényi olajok109
Gyümölcsök feldolgozása (konzeripar)109
A zöldségek feldolgozása110
Adalékok és idegen anyagok az élelmiszerben111
Adalékanyagok és kontaminánsok az élelmiszerekben111
Idegenanyagok és élelmiszer-adalékok a táplálékban130
Az ételallergia kiváltásban szerepet játszó néhány fontos növény botanikai jellemzői139
Élelemnövények140
Fűszernövények148
Allergén virágporszemű növények152
Egyéb felhasználású növények156
Táplálékallergének, táplálékagglutininek159
Táplálékallergének159
Táplálékagglutininek, lektinek163
Ételallergiák és -intoleranciák patomechanizmusa, klinikuma, diagnosztikája és espidemiológiája167
Bőrtünetek167
Élelmiszer okozta allergiák171
Élelmiszer-adalékanyag okota allergiák174
Élelmiszerekben lévő szennyező anyagok okozta allergiák177
A táplálkozási allergia gasztroenterológiai vonatkozásai csecső- és kisdetektorban179
A gyermekkori táplálékallergia előfordulása183
A táplálékallergia kialakulása184
A táplálékallergia tünetei csecsemő- és kisdedkorban185
A táplálékallergia terápiája190
A táplálkozási allergia megelőzése191
A táplálékallergia prognózisa192
A gyermekkori és felnőttkori ételallergia hasonlóságai és különbségei193
Csecsemőkori és kisdedkori tehéntej-allergi felosztása196
Egyéb csecsemő- és kisdedkori allergiák197
A táplálkozási allergia diagnosztikája és differenciáldiagnosztikája201
Nem immunmediált kórállapotok201
Immunmechanizmusú hypersensitivitás (valódi allergia)204
A laktózintolerancia klinikai jellegzetességei212
A tej és tejtermékek táplálkozás-élettani jelentősége213
A laktóz-anyagcsere jellemzői216
A laktázdeficiencia diagnosztikus lehetőségei227
A laktózintolarencia terápiás lehetőségei227
Az ételallergia és -intolerancia epidemiológiájáról228
A terápia és megelőzés problémái231
Gyógyszeres, diétás és egyéb terápiás lehetőségek ételallergiában231
A csecsemő- és gyermekkori táplálékallergiák étrendi kezelése és megelőzése236
A táplálékallergia kezelése237
A multiplex allergia kezelése243
Anyatejes csecsemők tejallergiájának kezelése244
Közös eredetűek-e a gyógyszer- és ételallergiák?254
Gyógyszer-túlérzékenység és nutritív allergia254
Tünetek258
A "halogénérzékenység" egyes immundermatológiai és gasztroenterológiai körképekben259
A ciklooxigenáz-gátlók kiváltotta "analgetikumszindróma260
A szulfit jelentősége263
Antibiotikumok az élelmiszerben265
LIVO: a holland ételallergia információs központ267
Összefoglalás269
Ajánlott irodalom275
Tárgymutató268
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Táplálkozási allergiák Táplálkozási allergiák
Állapot:
1.880 ,-Ft
15 pont kapható
Kosárba
konyv