1.034.830

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A kőkecske titka

Szerző
Szerkesztő
Grafikus

Kiadó: Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 158 oldal
Sorozatcím: Sirály Könyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Igen, a kőkecske, amelyről a szomszéd Ferenc bácsi mesélt. Fél szarva törött, üregében egy pici kulcs. És ahogy álmában utánanyúl, már lobban is a kőkecske, s helyén egy vaspántos láda áll. Vajon mit rejt magában? Török kincseket? Magyarokról rabolt kincseket? De jó volna a kőkecskét a valóságban is megtalálni!
A szomszéd bácsi meséje nyomán a ködös múlt álomvilágába ragadja a kisfiú képzelete. Pedig már kinőtt a mesekorszakból, s mindennapi élete egyáltalán nem a mesék bódító világát idézi.
Nemcsak a szülők nehéz gondjai, hanem a történelem súlyos lépései is feldúlják gyerekvilágát. A kőkecske titkát kutatva másra talál: szorongásra, pusztításra és pusztulásra - a második világháború embertelenségeire. Ezek a tapasztalatok - a tőlük való borzadás- tanítják meg emberségesen érezni és gondolkodni. Fehér Ferenc megkapó és megrendítő lírával tárja fel ezt a belső átalakulást, Kass János művészi illusztrációi pedig hitelesen elevenítik meg a regény hangulatvilágát.

Fehér Ferenc

Fehér Ferenc műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Fehér Ferenc könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv