A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Gazdaságmatematikai feladatgyűjtemény I.

Analízis

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Perfekt Gazdasági Tanácsadó, Oktató és Kiadó Részvénytársaság
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 242 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN: 978-963-394-587-2
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ez a jegyzet a gazdasági matematika tantárgy analízis részéhez készített példa- és feladatgyűjtemény. Felépítésében elsősorban a Dr. Csernyák László szerkesztette Analízis című tankönyv 3-7... Tovább

Előszó

Ez a jegyzet a gazdasági matematika tantárgy analízis részéhez készített példa- és feladatgyűjtemény. Felépítésében elsősorban a Dr. Csernyák László szerkesztette Analízis című tankönyv 3-7 fejezeteit követi.
Az analízis fogalmainak, tételeinek, számítási eljárásainak kellő szintű elsajátításához, az alkalmazásokban való jártassághoz a vizsgákra való felkészüléshez sok gyakorlásra, feladatmegoldásra van szükség. A feladatgyűjtemény alapvető célja, hogy ehhez a munkához segítséget nyújtson a tárgyat tanuló hallgatóságnak.
A kötet azon feladatokat tartalmazza, amelyeket a szerzők az elmúlt esztendőkben, a BGF Külkereskedelmi Főiskolai Karán, oktatói munkájuk során, a szemináriumi foglalkozások keretében, továbbá az évközi- és vizsgadolgozatok összeállításainál felhasználtak. Ennek megfelelően a példák és feladatok között vannak ismert és kevésbé ismertek is, mert nem lett volna célszerű mellőzni a témakörök jellemző, klasszikusnak mondható feladatait csak azért, mert ezek már valahol megjelentek. Vannak ismert témájúak, amelyek adataikban eredetiek és vannak természetesen teljesen újszerűek is.
A feladatgyűjtemény két részre tagolódik. Az első rész (a szükségesnek vélt emlékeztetők mellett) a részletesen megoldott példákat és a kitűzött feladatokat tartalmazza. A feladatok a témákon belül általában fokozódó nehézségi sorrendben követik egymást, vagyis az egyszerűbb példáktól haladunk az összetettebb, a nehezebb feladatok felé. A második rész a megoldásokat tartalmazza, a feladatok nagy részénél teljes részletességgel azért, hogy a megoldás menete, kifejtése jól követhető legyen. Más esetekben kevésbé részletes megoldással, esetleg csak néhány szavas útmutatással vagy csak a végeredmény közlésével adunk lehetőséget az önálló feladatmegoldó munka eredményeinek ellenőrzésére. A nehezebb feladatok megoldásának sikertelensége esetén érdemes az ezeket megelőző feladatok ill. a témakört bevezető példák megoldásait újból tanulmányozni. Vissza

Tartalom

Előszó 7
1. Dr. Fenyves Ferenc: Számsorozatok és sorok 9
2. Dr. Fenyves Ferenc: Függvények határértéke és folytonossága 21
3. Bánhalmi Árpád: Differenciálszámítás 35
3.1 Differenciálszámítás 35
3.2 Differenciálszámítás alkalmazása 43
3.3 Teljes függvényvizsgálat 49
3.4 Perge Gábor, Bánhalmi Árpád: Kétváltozós függvények 75
4. Fejes Ferenc: Integrálszámítás 89
4.1 Határozatlan integrál 89
4.2 Határozott integrál és alkalmazása 95
4.3 Improprius integrál 102
4.4 Nehezebb improprius integrálok 103
Megoldások 105-239
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv