1.035.157

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Foto 1970. január-december

XVII. évfolyam 1-12. szám

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 576 oldal
Sorozatcím: Foto
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér és színes fotókkal illusztrálva. További szerzők a művekben.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a műből:
"Köszöntünk 1970. évi első számunkban. 25 éve annak, hogy hazánk annyi balsors történelmi vihar után felszabadult és elindult egy új társadalmi konstrukció: a szocialista... Tovább

Előszó

Részlet a műből:
"Köszöntünk 1970. évi első számunkban. 25 éve annak, hogy hazánk annyi balsors történelmi vihar után felszabadult és elindult egy új társadalmi konstrukció: a szocialista demokrácia igazságos útján. Negyed évszázad, hogy a Szovjetunió haderejének csapásaitól összeomlott egy korhadt rendszer amelyek egyik katasztrófából a másikra sodorta a nemzetet. 1945. április4-én új nap virradt fel, kétkezi munkások, dolgozó parasztok, a néphez hű értelmiségiek vették kezükbe sorsunk irányítását, a kormánykereket ls a szerszámokat is, hogy felépítsék - de mostmár maguknak - az országot, melyet feudális utai, a fasizmussal cimboráló tőkései elárultak és a sír szélére juttattak. Az úttörők dolga nem volt könnyű, nem volt sétamenet, de mégis egyre több gyárkémény kezdett füstölni , egyre több iskola nyitotta meg kapuit, az anyagi javak mellett a kulturális javak termelése is elkezdődött. A népi demokrácia pezsdítő szelleme behatolt mindenhová, a gazdaságba éppúgy, mint a politikába, a művészetbe, a tudományba. Friss erők jelentkeztek a közélet minden fórumán, bizonyítva, milyen hatalmas energiák lakoznak népünkben, mennyi tehetség vár érvényesülésre.
Így volt ez a művelődésben, a fotográfia területén is. Itt is megnyíltak a kapuk és az utak a tömegek előtt, s a kiváltságok korszaka után egészséges kiválasztódási folyamatok indultak a kultúrában., így a fotóművészetben és az amatőr-mozgalomban is. Kevesek kedvteléséből tízezrek kedvtelése lett a fotó, az ismeretszerzésnek, a vizuális műveltség megszerzésének a jó eszköze, a humánum gyakorlásának iskolája, a felemelkedés serkentője. A fotó-mozgalom kibontakozása és a mai magas szerevezettsége, a fotográfiának művészeti ágaként való elismerése számadatok felsorolása nélkül is bizonyítja, mekkora utat tettünk meg a felszabadulás óta eltelt 25 év alatt.
A 17. évfolyamába lépő FOPTO eredeti programjához híven továbbra is arra törekszik, hogy a maga szektorában a művészet demokratizmusa, a közművelődés, a nemes és új hangvételű amatőr művészet ügyét szolgálja. EZ évi terveinket is ebben a szellemben állítottuk össze. Megvalósításához nem nélkülözhetjük olvasóink eleven közreműködését, alkotásait és javaslatait. Ehhez kívánunk békés és termékeny új esztendőt minden olvasónknak, barátunknak." Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv