1.035.111

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Összehasonlító állatszervezettani előadások I.

Szerző
Lektor

Kiadó: JATEPress
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 215 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal és ábrákkal illusztrálva. 500 példányban jelent meg.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az Összehasonlító Állatszervezettani Előadások írásbafoglalásának szükségessége a 2006. év őszén induló új felsőoktatási képzési rendszerrel kapcsolatos előkészületi munkák során merült fel.... Tovább

Előszó

Az Összehasonlító Állatszervezettani Előadások írásbafoglalásának szükségessége a 2006. év őszén induló új felsőoktatási képzési rendszerrel kapcsolatos előkészületi munkák során merült fel. Tagadhatatlan, hogy az előttünk álló, s az eddigi képzési rendszerünk egészét érintő gyökeres változások félelmet és aggodalmat is keltenek bennünk, ugyanakkor a ránk váró munka újszerűsége komoly és egyben örömteli kihívást is jelent számunkra. Ebben a helyzetben az Állatszervezettan kurzus első féléves anyagát írtuk le úgy, hogy az hasznos tankönyv legyen minden olyan nappali vagy levelező képzésben résztvevő hallgatónak, aki az alapképzés keretein belül a biológia vagy a környezettudományi BSc képzésben vesz részt.
E kötet folytatásaként már dolgozunk a szabályozó szervrendszerek leírásán is, ami majd a II. féléves előadások tárgyát képezi. Mind az első, mind a második féléves előadások anyagának elmélyítését gyakorlati kurzusok is segítik, amelyekhez gyakorlati munkafüzeteket készítünk. Terveink szerint néhány év múlva, az új képzési rendszerben szerzett tapasztalatainkat is felhasználva e jegyzetek alapját fogják képzeni egy országos érdeklődésre is számot tartó összehasonlító állatszervezettani tankönyvnek.
A kurzus során elsődleges célunk az, hogy hallgatóink figyelmét ráirányítsuk az élővilág fejlődésének törvényszerűségeire. Ezért az előadásokon, s így e jegyzetben is az egyes szervrendszerek tárgyalása előtt részletesen foglalkozunk a gerinces állatok korai embrionális fejlődésével is.
Az előadások anyagát gazdag ábraanyaggal egészítettük ki. Az ábrákat nem illesztettük a szövegbe, hanem azokat többnyire részletes ábramagyarázattal ellátva a szöveges rész után helyeztük el, így azok a szöveges résztől független, de azzal azonos értékű részei a jegyzetnek. A szöveg elolvasása után az ábrák gondos tanulmányozása, lerajzolása, saját jegyzetekkel való ellátása vezeti majd el Önöket az "AHA" élményhez, a megértés és megismerés öröméhez. Munkánknak természetesen ez a fő célja. Vissza

Tartalom

Előszó3
Tartalomjegyzék5
A gerinces állatok összehasonlító anatómiája7
Az állatvilág törzsfejlődésének főbb elvei19
Az ivarsejtek képződése az állatvilágban29
A fertilizáció51
A barázdálódás61
A gasztruláció75
A gerinces állatok kültakarója89
A koponya, a törzs és a végtagvááz alakulása a gerinces állatokban99
Az izomzat felépítése a gerinces állatokban99
Az izomzat felépítése a gerinces állatokban119
A gerinces állatok kültakarója89
A koponya, a törzs és a végtagváz alakulása a gerinces állatokban99
Az izomzat felépítése a gerinces állatokban119
A gerinces álltok emésztőszervrendszere135
A gerinces állatok légzőszervrendszere151
A gerinces állatok kiválasztószervrendszere165
A gerinces állatok ivarszervei183
A gerinces állatok keringési rendszere193
Felhasznált irodalom215
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv