A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Hajnal Badányban

Regény

Szerző

Kiadó: Singer és Wolfner Irodalmi Intézet Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 328 oldal
Sorozatcím: A magyar irodalom jelesei
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Első kiadás! Nyomtatta Hornyánszky Viktor R.-T. nyomdai műintézet, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

Az erdőben a haldokló tél sóhajtott, az utakon langyos párák ringatták a tavaszt és az égen, túl tavaszon és télen, felhőselymek hamvában fürödve úszott a hold.
Valahol... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

Az erdőben a haldokló tél sóhajtott, az utakon langyos párák ringatták a tavaszt és az égen, túl tavaszon és télen, felhőselymek hamvában fürödve úszott a hold.
Valahol zavaros tajtékzással zúgott egy patak és észak felé vándorló vadlibák kiáltottak valamit az ismerős vizeknek.
A föld keménysége engedett már. A réten a vakondtúrások szétmállottak s az erdő nehéz párában lehelte ki magából az oldódó fagy hűvösségét. A fákról nehéz cseppek koppantak az avarra és a vastag levéltakaró felett kesernyés erjedésszag úszott; a nap déltájban melegen közelhajolt már az erdőhöz és a verőfényben búgni kezdett egy vadgalamb - az első - a vén tölgyfa száraz ágán.
Amikor a galamb elhallgatott, nagy csend lett az erdőn. A felhők magasabbra szálltak, a bokrok kinyújtózkodtak, s a fák tisztogatni kezdték magukat. Egy-egy korhadt ágat lelöktek magukról és fagyos karjaikat hajladozva ringatták a napsugárban... Vissza

Fülszöveg

Egy vizimalomnak és egyszerű lakóinak története ez a regény. Meséje a múlt században pereg le, hősei dolgos molnárok, magyar parasztok és bujdosó betyárok, de hőse maga a malom is, az erdő minden fájával, fűszálával és állatával. Mert mindez megszólal Fekete István írói varázspálcájának érintésére. Beszélnek a malom kerekei, a fák, a virágok és az állatok, a természet és az ember csodálatos egységben olvad össze ebben a regényben. - Történetünknek nemcsak mély emberi értelme, de dallama is van, s ez a dallam feledhetetlenül és szívdobogtatóan magyar.

Fekete István

Fekete István műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Fekete István könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv