| Éttermi terítés | 3 |
| Általános előkészületi munkák | 3 |
| Az előkészületi munkák helyes megszervezése | 3 |
| Az előkészítési munkafolyamatok felosztása | 4 |
| Éttermi terítékek előkészítése | 4 |
| A felszolgálással kapcsolatos előkészületek | 8 |
| Tálalóedényzet előkészítése | 13 |
| Reggeli terítés reggelizőhelyen, étteremben | 15 |
| Terítés egyszerű reggelihez | 16 |
| Terítés komplett reggelihez | 17 |
| Terítés húsos vagy angol reggelihez | 18 |
| Napi ebéd, vacsora terítés | 20 |
| Terítés egyszerű étrendhez, az asztal díszítése | 35 |
| Teríték elhelyezése a megadott étrendhez | 38 |
| Asztali leltár - asztalkendő elhelyezése | 41 |
| Az asztal díszítése | 41 |
| Egyéni előkészületek a vendég fogadására | 43 |
| Étlapírás, sokszorosítás, elhelyezés | 43 |
| A felszolgálók egyéni felszerelés | 44 |
| A felszolgálás általános szabályai | 45 |
| A vendég fogadása, a rendelés felvétele | 45 |
| A vendégek fogadása | 45 |
| A vendégek elhelyezése | 46 |
| A vendégek elhelyezkedése utáni teendők | 47 |
| Étkezési formák | 48 |
| Étlap szerinti - á la carte - étkezés | 48 |
| Kötött étkezési formák (menü szerinti étkezés) | 51 |
| Alkalmi étkezési formák | 52 |
| Munkabeosztási rendszerek, felszolgálási módok | 53 |
| Felszolgálási módok | 55 |
| Italok felszolgálása | 63 |
| Kimért és palackozott sörök felszolgálása | 63 |
| A sörök osztályozása | 63 |
| Csapolt sörök felszolgálása | 64 |
| Palackozott sörök felszolgálása | 67 |
| Fehér és vörös borok felszolgálása | 67 |
| Hordós borok felszolgálása | 69 |
| Palackozott fehér borok felszolgálása | 69 |
| Palackozott vörös borok felszolgálása | 72 |
| Bordói borok felszolgálása | 72 |
| Csemegeborok felszolgálása | 72 |
| Pezsgő és habzóbor felszolgálása | 73 |
| A pezsgősüveg kinyitása | 74 |
| Habzóbor | 75 |
| Az üdítő és rövid italok felszolgálása | 75 |
| Rövid italok felszolgálása | 78 |
| Ételek felszolgálása | 81 |
| Levesek felszolgálása | 81 |
| Előételek felszolgálása -, különleges előételek | 85 |
| Húsételek felszolgálása | 90 |
| Egybesült húsok szeletelése, tálalása és felszolgálása a vendég asztalánál | 96 |
| Angolos húsok felszeletése | 98 |
| Szárnyasok (egybesültek) darabolása | 98 |
| A húsok kicsontozása | 103 |
| Étel elkészítésének befejezése a vendég asztalánál | 104 |
| Főzés, ételkészítés a vendég asztalánál | 104 |
| Tészták és fagylaltok felszolgálása | 107 |
| Gyümölcsök tálalása és felszolgálása | 113 |
| Sajtok felszolgálása | 118 |
| Feketekávé felszolgálása | 121 |
| A felszolgáló adminisztrációs feladatai | 125 |
| Bizonylatok, számlázás | 125 |
| Áruvételezés | 125 |
| Az értékesítés bizonylatai | 127 |
| Számlázás a vendég részére | 133 |
| Szobaszámla | 138 |
| Blokkok érvénytelenítése | 138 |
| Szállodai felszolgálás | 139 |
| Reggeli, ebéd, vacsora felszolgálása a szállodai szobában | 139 |
| A rendelés felvétele | 140 |
| Felszolgálás a konyha mellett létesített tálalóból | 145 |
| Csoportos és díszétkezések terítése, felszolgálása | 147 |
| A rendelés felvétele, az ételsorok összeállítása | 147 |
| A megállapodás megkötése | 150 |
| Étrendek összeállítása | 150 |
| A díszétkezés előkészületei és szervezési munkálatai | 158 |
| A díszétkezés időpontja | 158 |
| A díszétkezés terítése, az asztal díszítése | 160 |
| Az asztalok díszítése | 169 |
| Díszétkezések felszolgálása | 169 |
| Fogadások előkészítése és lebonyolítása | 173 |
| A fogadások étel-, italválasztékának összeállítása, előkészületi és szervezési munkák | 173 |
| A fogadások büféasztalának elhelyezése és elkészítése | 174 |
| A felszolgálók munkája a fogadáson | 183 |
| Felhasznált irodalom | 189 |