kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó Rt. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 278 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-222-635-6 |
| Megjegyzés: | Tankönyvi szám: 21 429. Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. |
| Az italok felszolgálása | 3 |
| Az italfelszolgálás alapelvei | 3 |
| Az italok csoportosítása, az itallap | 4 |
| Az italajánlás szempontjai | 8 |
| Az italrendelés felvétele | 9 |
| Az italok megválasztása | 9 |
| Az italok felszolgálása | 11 |
| Az étvágygerjesztő italok felszolgálása | 12 |
| A sörök felszolgálása | 12 |
| A borok felszolgálása | 18 |
| A pezsgő és a habzóbor felszolgálása | 22 |
| Az égetett szeszes italok felszolgálása | 24 |
| Az üdítő italok felszolgálása | 26 |
| A feketekávé felszolgálása | 28 |
| A tea felszolgálása | 30 |
| A kakaó felszolgálása | 30 |
| A tejes és tejitalok felszolgálása | 30 |
| Ellenőrző kérdések | 33 |
| A reggeli és az uzsonna felszolgálása | 34 |
| Reggelifogyasztási szokások | 34 |
| A reggeli fajtái, terítése, felszolgálása | 35 |
| Ellenőrző kérdések | 47 |
| Ételkészítés és ételfelszolgálás | 48 |
| Ételkészítési alapfogalmak | 49 |
| A termelési folyamat felosztása | 49 |
| Befejező műveletek | 60 |
| Ellenőrző kérdések | 64 |
| Az ételek összetétele, tálalása és felszolgálása | 65 |
| A levesek felszolgálása | 75 |
| Ellenőrző kérdések | 79 |
| Főzelékek és köretek | 79 |
| Főzelékek és köretek felszolgálása | 92 |
| Ellenőrző kérdések | 93 |
| Saláták | 94 |
| A saláták felszolgálása | 100 |
| Ellenőrző kérdések | 101 |
| Mártások | 102 |
| Hideg mártások | 103 |
| A meleg mártások csoportjai és alapmártásai | 104 |
| Mártások felszolgálása | 106 |
| Ellenőrző kérdések | 107 |
| Hideg előételek | 107 |
| A hideg előételek felszolgálása | 116 |
| Ellenőrző kérdések | 124 |
| Meleg előételek | 124 |
| A meleg előételek tálalása és felszolgálása | 133 |
| Ellenőrző kérdések | 138 |
| Halakból és egyéb hideg vérű állatokból készíthető ételek | 138 |
| Halak és egyéb hideg vérű állatokból készült ételek tálalása és felszolgálása | 144 |
| Ellenőrző kérdések | 151 |
| Húsételek | 151 |
| A húsételek tálalása és felszolgálása | 178 |
| Ellenőrző kérdések | 191 |
| Az étkezés befejező fogásai | 191 |
| A konyhai meleg tészták és cukrászsütemények | 191 |
| Meleg tészták és cukrászsütemények tálalása és felszolgálása | 199 |
| Édességek elkészítése az asztalnál | 201 |
| Gyümölcsök, befőttek | 202 |
| A gyümölcsök, befőttek tálalása és felszolgálása | 202 |
| Sajtok | 204 |
| Sajtok szeletelése az asztalnál | 204 |
| Ellenőrző kérdések | 205 |
| Étlap-, étrend- és árlapismeret | 206 |
| Alapfogalmak | 206 |
| Az étlap története | 207 |
| Az étlap szerkesztése | 207 |
| Étlapírás | 213 |
| Az étlap fajtái | 214 |
| A menű és étrend összeállítása | 214 |
| Az étrendhez illő italsor összeállítása | 216 |
| Ellenőrző kérdések | 217 |
| Társas étkezések, rendezvények és üzleten kívüli értékesítés | 218 |
| A rendezvények fajtái | 218 |
| A rendelés felvétele | 219 |
| A rendezvények általános előkészítése | 221 |
| A vendég fogadása | 249 |
| A díszétkezés lebonyolítása | 250 |
| A fogadások előkészítése és lebonyolítása | 253 |
| Koktélpartik előkészítése és lebonyolítása | 263 |
| Házon kívüli rendezvények előkészítése és lebonyolítása | 265 |
| Ellenőrző kérdések | 270 |
| Felhasznált irodalom | 273 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.