kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Dinasztia Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 69 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-657-108-2 |
| Megjegyzés: | Tizedik kiadás. |
| A vendéglátóipari értékesítés néhány irányelve hazánkban és külföldön | 3 |
| Nemzetközi étkezési szokások, nemzetek konyhái | 4 |
| A magyar konyha | 5 |
| A magyar konyha kialakulása (Olvasmány) | 5 |
| A magyar konyha jellemzői | 6 |
| A hazánkkal szomszédos népek konyhái és fogyasztási szokásai | 7 |
| A csehszlovák vendég és konyha | 7 |
| A szovjet vendég és konyha | 7 |
| A román vendég és konyha | 8 |
| A jugoszláv vendég és konyha | 8 |
| Az osztrák vendég és konyha | 9 |
| Az országunkat gyakrabban felkereső más külföldi vendégek nemzeti konyhái | 10 |
| A lengyel vendég és konyha | 10 |
| A német vendég és konyha | 10 |
| A francia vendég és konyha | 11 |
| Az olasz vendég és konyha | 12 |
| Az angol vendég és konyha | 13 |
| Az észak-amerikai vendég és konyha | 14 |
| A hagyományos éttermi munkától eltérő értékesítés és felszolgálás | |
| Vendéglői felszolgálás | 16 |
| Sörözői és borozói értékesítés | 17 |
| Értékesítés bisztrókban és ételbárokban | 18 |
| Felszolgálás kávéházban | 20 |
| Kiszolgálás és felszolgálás eszpresszókban és cukrászdákban | 21 |
| Az elvinni kívánt termékek csomagolása (Olvasmány) | 24 |
| Bárok értékesítő tevékenysége | 74 |
| A bárok, mulatók berendezése és felszerelése | 25 |
| A bárok, mulatók áruválasztéka | 26 |
| A kevert italok készítése és összetétele (Kiegészítő anyag) | 28 |
| A kevert italok készítésének munkamódszere | 28 |
| Az italkeverés munkafolyamata | 30 |
| A kevert italok készítése és felszolgálása | 32 |
| A rövid báritalok készítése és felszolgálása | 32 |
| A hosszú báritalok készítése és felszolgálása | 35 |
| Meleg kevert italok készítése és felszolgálása | 38 |
| Üdítő jellegű egyéb alkoholos kevert italok | 40 |
| Üdítő jellegű alkoholmentes kevert italok | 41 |
| Felszolgálás bárokban, mulatókban | 41 |
| Felszolgálás a szállodai szobákban | 43 |
| A vendéglátás utasellátó tevékenysége | 45 |
| Büfék | 46 |
| Bisztrók | 46 |
| Éttermek - étkezőkocsik | 46 |
| Légi utasellátás | 47 |
| Felszolgálás járműveken | 48 |
| Függelék | 51 |
| Forrásmunkák | 67 |