1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Felszolgáló ismeretek

Vendéglátás, terítés, szervírozás

Szerző

Kiadó: Műszaki Könyvkiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 312 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 978-963-337-034-5
Megjegyzés: Változatlan utánnyomás. Fekete-fehér ábrákkal. Tankönyvi szám: KP-2271.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg


A megújított, átdolgozott tankönyvből a legkorszerűbb ismereteket szerezhetik meg a vendéglátási és idegenforgalmi szakképzésben tanulók. A kiadvány ismerteti az EU-csatlakozást követően fontossá vált nemzetközi trendeket, szabályokat, miközben megőrzi és erősíti a magyar vendéglátás értékeit és hagyományait is. Az egyes fejezetek végigkísérik
• az értékesítés színtereit és feltételeit,
• a munkaszervezés és az üzemszervezés feladatait,
• az üzleti kínálat megjelenítését,
• a felszolgáláshoz kapcsolódó étel- és italismereti tudásanyagot, valamint új területként
• az éttermitől eltérő értékesítési feladatokat,
• a társas étkezésekkel és az üzemen kívüli értékesítéssel kapcsolatos teendőket,
• a vallási szokásokkal és előírásokkal összefüggő speciális kínálatot.
A tankönyv a pincér, a vendéglátó eladó és a gyorsétkeztetési eladó szakmák ismeretanyagát tartalmazza, de mindenki talál benne érdekes tudnivalókat, aki fontosnak tartja a színvonalas vendéglátást és a... Tovább

Fülszöveg


A megújított, átdolgozott tankönyvből a legkorszerűbb ismereteket szerezhetik meg a vendéglátási és idegenforgalmi szakképzésben tanulók. A kiadvány ismerteti az EU-csatlakozást követően fontossá vált nemzetközi trendeket, szabályokat, miközben megőrzi és erősíti a magyar vendéglátás értékeit és hagyományait is. Az egyes fejezetek végigkísérik
• az értékesítés színtereit és feltételeit,
• a munkaszervezés és az üzemszervezés feladatait,
• az üzleti kínálat megjelenítését,
• a felszolgáláshoz kapcsolódó étel- és italismereti tudásanyagot, valamint új területként
• az éttermitől eltérő értékesítési feladatokat,
• a társas étkezésekkel és az üzemen kívüli értékesítéssel kapcsolatos teendőket,
• a vallási szokásokkal és előírásokkal összefüggő speciális kínálatot.
A tankönyv a pincér, a vendéglátó eladó és a gyorsétkeztetési eladó szakmák ismeretanyagát tartalmazza, de mindenki talál benne érdekes tudnivalókat, aki fontosnak tartja a színvonalas vendéglátást és a családi-baráti körben elköltött ünnepi étket. Vissza

Tartalom


Tartalom
I. Bevezetés 7
II. A vendéglátás és a szakmánk 9
III. A biztonságos és egészséges munkavégzés feltételei . . 25
IV. Az értékesítés színterei és feltételei 43
V. Munkaszervezés, üzemszervezés 133
VI. Az elégedett vendég 143
VII. Az üzleti kínálat megjelenítése 177
VIII. Ételismeret, ételfelszolgálás 205
IX. Az italok és dohányáruk felszolgálása 245
X. Különleges éttermi munkák 271
XI. Társasétkezések és üzleten kívüli értékesítés 279
XII. Az értékesítés adminisztrációs feladatai 303
XIII. Higiénia és környezetvédelem 307
Felhasznált és ajánlott irodalom 312
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv