1.035.139

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szent István Dicsőséges Első Magyar Királyunk emlékezete I.

1038-1938

Szerző

Kiadó: Hadirokkantak, Hadiözvegyek és Hadiárvák Orsz. Szövetségének XIV. kerületi csoportja
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 77 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrált. Jubiláris kiadás. Korabeli hirdetésekkel. Jakab-nyomda nyomása, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

A dicsőséges első magyar király, az apostoli Szent István glóriás emlékét minden évben hűséggel ünnepli meg a magyar nemzet. Szent István birodalma vagyunk. A koronát, melyet... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

A dicsőséges első magyar király, az apostoli Szent István glóriás emlékét minden évben hűséggel ünnepli meg a magyar nemzet. Szent István birodalma vagyunk. A koronát, melyet Szilveszter pápa "adományozott a dicsőséges fejedelemnek, szentségként őrizzük, tiszteljük, mint alkotmányjogunknak egyik legféltettebb kincsét, mely a szentté avatott fejedelem óta minden koronázáskor mint legnevezetesebb tényező szerepelt, mert a magyar alkotmányjog értelmében csak az tekinthető magyar királynak, akinek fejét az apostoli szent király koronája illette.
A nagy honfoglaló munkát, melyet Árpád apánk végzett, igazában István király fejezte be azzal, hogy megteremtette a boldogságos Szűz védelmébe felajánlott keresztény Magyarországot, megvetvén ezzel a nagy kulturális fejlődés lehetőségeit és magasztos nívóra emelvén lelkileg a nemzetet. Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Szent István Dicsőséges Első Magyar Királyunk emlékezete I. Szent István Dicsőséges Első Magyar Királyunk emlékezete I. Szent István Dicsőséges Első Magyar Királyunk emlékezete I.
Állapot:
6.480 Ft
3.240 ,-Ft 50
16 pont kapható
Kosárba
konyv