1.035.018

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Gyöngyszemek az iskolából

Tanítók breviáriuma/Aforizmák

Szerző

Kiadó: Kókai Lajos kiadása
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 159 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 14 cm x 11 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomatta: Hornyánszky V. R.-T., Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Nevelői kérdésekkel foglalkozó értékes irodalmunk rendszerint a filozófia síkján mozog, s elvont fogalmakat állít csatasorba, ezért aztán legtöbbször csak a komoly elmélyedésre kész lelkek... Tovább

Előszó

Nevelői kérdésekkel foglalkozó értékes irodalmunk rendszerint a filozófia síkján mozog, s elvont fogalmakat állít csatasorba, ezért aztán legtöbbször csak a komoly elmélyedésre kész lelkek érdeklődésére számíthat.
A mai idők rohanó árjában a tanítóságnak és a nagyközönségnek nincs elég ideje és türelme elvontabb, tudományos ízű értekezések olvasására. Ezen óhajtottam segíteni, amikor a gyermekről, a szülőkről és a tanítóról szóló nevelői gondolatokat az aforizmák csillogó, szórakoztató köntösébe öltöztettem. E nevelői gondolatok részben eredetiek, részben öszegyűjtöttek, de hiszen nem is a gondolatok eredetisége a fontos, hanem azok kipróbált jósága.
Ajánlom e könyvecskét tanítótestvéreimnek, a szülőknek és a tanítóképzők ifjúságának, mint a tanítói hivatásra való nevelés segédeszközét.
Budapesten, a Felvidék egy részének visszatérése évében.
Ferenczi István. Vissza

Ferenczi István

Ferenczi István műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Ferenczi István könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv