1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Doku '56 Siófok (dedikált példány)

Visszaemlékezések

Szerző
Róla szól

Kiadó: Balatonpress kft.
Kiadás helye: Siófok
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 191 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-06-0754-9
Megjegyzés: Ferenczy Erika szerző és Kínyó Ferenczy Tamás fényképész által dedikált példány. Fekete-fehér fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az 1956-os forradalom kiemelkedő történeteiről és kimagasló szerepű személyeiről meglehetősen sok információt gyűjtöttek össze, s tettek nyilvánossá a történészek - különösen az elmúlt időszakban.... Tovább

Előszó

Az 1956-os forradalom kiemelkedő történeteiről és kimagasló szerepű személyeiről meglehetősen sok információt gyűjtöttek össze, s tettek nyilvánossá a történészek - különösen az elmúlt időszakban.
Mégsem mondhatjuk azonban, hogy teljes a kép, mert hiányoznak a forradalom tablójáról a vidék, elsősorban a kisebb települések eseményei és szereplői.
Hiányzik a forradalom mikrovilága, melynek látszólag jelentéktelenebb alakjai és történetei- mint cseppben a tenger - ugyanúgy kifejezik a forradalom szellemiségét, a magyar emberek szabadságvágyát, akár a legismertebb, tragikus-véres események.
A fél évszázaddal ezelőtti magyar szabadságharc résztvevői egyre gyorsuló ütemben távoznak az élők sorából: ezért a még élők kifaggatása, emlékeik rögzítésének lehetősége az utolsó állomáshoz érkezett.
Holnap talán már rájuk sem tudunk emlékezni.
Ez az interjúkötet egy adósság szerény törlesztése tehát, portrévázlatok 1956 őszének siófoki krónikájából, a Balaton-parti város élő vagy már eltávozott polgárainak önfeláldozó hazaszeretetéről Sorstöredékek azokról, akiket meghurcoltak, táborokba, börtönökbe zártak, akiknek életpályájuk kettétört, vagy hazájukat elhagyni kényszerültek.
Munkánkkal tisztelettel adózunk azoknak, akik 1956 őszén Siófokon, vagy innen elindulva, bárhol, a magyar szabadságért harcoltak. Vissza

Tartalom

Bevezető 5.
Akik emlékeznek 7
Pécseli Sándor 9-29.
Zachemski Ferenc 31-45.
Emigrációban 47.
Sujánszky Jenő 49-96.
Böröcz István 99-132.
Akikről emlékeznek 135.
Kántor János 137-145.
Guzslován Ferenc 147-159.
Pintér Lajos 161-182.
Epilógus 185-189.
Tartalom 191.

Témakörök

Ferenczy Erika

Ferenczy Erika műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Ferenczy Erika könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv