1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Zhanes romanes?

Cigány nyelvkönyv

Szerző

Kiadó: Magyarországi Cigányok Kultúrális Szövetsége
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 204 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Cigány  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-018-993-3
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Cigány nyelvkönyvet írni, melyből az olvasó akár tanár segítsége nélkül leckéről leckére haladva egymaga (meg)tanulhatja a nyelvet, meglehetősen nehéz feladat. Az egyes leckék tematikus anyagához... Tovább

Előszó

Cigány nyelvkönyvet írni, melyből az olvasó akár tanár segítsége nélkül leckéről leckére haladva egymaga (meg)tanulhatja a nyelvet, meglehetősen nehéz feladat. Az egyes leckék tematikus anyagához nem választható mintául valamely írott, akár nagy hagyományú irodalmi nyelvhez készített tankönyv. A leckék olvasmányainak valós társalgási szituációkra kell épülniük, olyanokra, melyekben a cigány nyelv a társalgás nyelve lehet.
Tudnunk kell, hogy a felnőtt cigány beszélő rendszerint kétnyelvű, a cigány mellett jól tudja és használja környezetének (magyar) nyelvét is, hogy mikor melyiket, azt alapvetően a szituáció határozza meg. A cigány mindenek előtt az otthon, a családban használatos nyelv, a magyar pedig természetesen a nem-cigányokkal való kommunikáció eszköze.
A cigány az indoeurópai nyelvcsalád tagja, azon belül pedig az úgynevezett újind nyelvekhez tartozik, melyek többségét Indiában (illetve Pakisztánban, Nepálban, Sri Lankán és Bangla Desben) beszélik, ész az ókori (Észak-)India köznyelvére vezethető vissza. Ennek hatalmas kultúrát kordozó írott, irodalmi formája a nevezetes szanszkrit. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv