1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Zavaros évek

Szerző

Kiadó: Hídfő Baráti Köre
Kiadás helye: San Francisco
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 271 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Emigrációs kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Tizenhárom évvel a rendszerváltásnak nevezett sokadik nagy átverés után a magát nemzetinek és jobboldalinak mondó értelmiség még mindig tartozik a nemzetnek az 1945-1956 és azt közvetlen megelőző zavaros évek történetének hiteles, csak az igazságot és a nemzet érdekeit figyelembe vevő, egy nyílt, a tabukérdéseket is bátran feldolgozó történelmi munkával.
Ami napvilágot látott tanulmány vagy cikk formájában, sajnos magán hordja többé-kevésbé - tisztelet a nagyon kevés kivételnek - a történelmi materializmus szemléletét, vagy a gyorstalpalókban képzett legújabb divatú, szupermodern liberálisok némileg kozmetikázott, a tárgyilagosság látszatát keltő, de a lényegen mit sem változtató, a korábbival azonos értékelés jegyeit. E munkák az olvasóban többek közt azt a gondolatot szeretnék kelteni, hogy a bűnösök - így vagy úgy - mindig a valóban hiteles és következetes jobboldaliak voltak, és az ellentábor, a baloldaliak (az újabb recept szerint a liberálisok és álnemzetiek), ha tévedtek is,... Tovább

Fülszöveg

Tizenhárom évvel a rendszerváltásnak nevezett sokadik nagy átverés után a magát nemzetinek és jobboldalinak mondó értelmiség még mindig tartozik a nemzetnek az 1945-1956 és azt közvetlen megelőző zavaros évek történetének hiteles, csak az igazságot és a nemzet érdekeit figyelembe vevő, egy nyílt, a tabukérdéseket is bátran feldolgozó történelmi munkával.
Ami napvilágot látott tanulmány vagy cikk formájában, sajnos magán hordja többé-kevésbé - tisztelet a nagyon kevés kivételnek - a történelmi materializmus szemléletét, vagy a gyorstalpalókban képzett legújabb divatú, szupermodern liberálisok némileg kozmetikázott, a tárgyilagosság látszatát keltő, de a lényegen mit sem változtató, a korábbival azonos értékelés jegyeit. E munkák az olvasóban többek közt azt a gondolatot szeretnék kelteni, hogy a bűnösök - így vagy úgy - mindig a valóban hiteles és következetes jobboldaliak voltak, és az ellentábor, a baloldaliak (az újabb recept szerint a liberálisok és álnemzetiek), ha tévedtek is, ha talán némi csekély bocsánatos bűnök is volt, az adott helyzet körülményeit figyelembe véve érthető, összességében mégis az igaz, helyes, egyetlen járható utat követték.
A jelen mű a kommunizmustól és a liberalizmustól megtévesztett olvasó számára az első nagy kaput fogja jelenteni, amelyen keresztül eljut a felszabadító történelmi igazság és az elsődleges magyar érdekek történelemszemléletéhez.
Ezen a sokak számára ismeretlen kapun nem más vezeti keresztül művével az olvasót, mint az egykori legendás hungarista lap, az Összetartás volt főszerkesztője, az utolsó jogfolytonos magyar kormány (Szálasi-kormány) sajtófőnöke és a propaganda minisztérium helyettes vezetője: töretlenül egy halálos ítélet és tizenegy év kommunista fegyház után. A szerző ebben a nemzeti emigráció egyik legnagyobb sikert jelentő könyvében így tűzte ki munkája célját:
"Ebben a könyvben a magyar politika útját és annak kulisszatitkait próbálja a szerző megírni. Milyenek voltak azok a zavaros évek, amelyek megelőzték ezen kicsiny ország porbahullását és ami utána következett. Bűnünk, hibánk, avagy történelmi sors volt-e az, amely rajtunk beteljesedett? Hibásak voltunk-e abban, hogy az ezer év előtt állammá formálódott gyarmati körülmények közé süllyedt." Vissza

Tartalom

Bevezetőül1
Árnyék a Pantheon felett3
Az örökség15
A Horthy-fasizmus20
Prohászka, a nagy kiáltó28
A negyedszázados hibák33
Kommunista-polgári koalíció39
Trianon másodszor49
Moszkvától Debrecenig51
Debreceni intermezzo57
A debreceni király65
Epizód72
Magyar keresztmetszet75
A Szociáldemokrata Párt83
Független Kisgazdapárt90
Szálasi Ferenc - Hungarista Mozgalom96
A bolgár példa101
Hősök vagy árulók?105
Nagypéntek nélkül nincs feltámadás113
Vádak a Szálasi-kormány ellen126
Bajcsy-Zsilinszky Endre136
Budapesti Eposz144
A vég149
Nyugat felé157
A felszabadulás árnyékában162
A CIC169
680 magyar háborús főbűnös174
Kétféle mérték180
Amerikai fogságban182
A nürnbergi bosszú187
Szovjet-amerikai együttműködés197
Ismét itthon201
Véres cirkusz206
1956219
Mindszenty227
Az út vége237
A magyar népi demokrácia nevében241
Összefoglaló visszatekintés246
Gyökértelen ifjúság - hulló társadalom251
Függelék263
Fontosabb történelmi dátumok264
Magyarország királyai267
Magyar köztársasági elnökök268
Magyarország határai269

Fiala Ferenc

Fiala Ferenc műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Fiala Ferenc könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv