1.034.182

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Égi lovasok

Szerző
Fordító

Kiadó: Háttér Lap- és Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 251 oldal
Sorozatcím: Repülőkönyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 12 cm
ISBN: 963-7403-80-9
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Nagy Manitu egy mesebeli ménest legeltet az égbolt végtelen kék rétjein. A táltosok selymesen kék sörénye titokzatos fénnyel ragyog, aranypatkójuk csillagport ver fel a nesztelen éjszakában, és... Tovább

Előszó

Nagy Manitu egy mesebeli ménest legeltet az égbolt végtelen kék rétjein. A táltosok selymesen kék sörénye titokzatos fénnyel ragyog, aranypatkójuk csillagport ver fel a nesztelen éjszakában, és ezeket a lovakat nem tudja meglovagolni más, csak a legendás égi lovasok. Ebből a régi indián legendából bontakozik ki a cseh Filip Jánsky tollán a második világháború névtelen hőseinek, a hadirepülőknek hőskölteménye, a szó legtisztább értelmében azoké a névtelen hősöké, akik a mindent eltipró, mindent legázoló teuton csizmák elől önként menekülnek a hontalanságba, hogy onnan vegyék fel a harcot a rém, a fasizmus ellen.
A regény, mely hiteles dokumentumok tanúságára épült, a háborús regények bő és nemesen komor patinájú termését gazdagítja, de a műfaj eddig ismert erényein túlmenően, új, lelket és lelkiismeretet egyaránt megrázó színeket és képeket tár az olvasó elé.
Filip Jánsky műve az emberi együvé tartozás, a népeket és nemzeteket összekötő emberi önérzet és az emberi erkölcs regénye. De egyúttal a hazaszeretet és az emberszeretet himnusza is. Szépségeit és fájdalmait a küzdelmekben megedződött ember helyenkint derűs, helyenkint sötét borongású humora ragyogja be, s ezek az emberi és írói erények méltán nyitnak könyvének utat a világirodalom felé. Vissza

Fülszöveg

Nem tudom, mitől tántorodtak meg, talán megbomlottak. Hangos puffanás, Mary a földön hever. Félrelököm az utamban álló székeket, de már nem érek oda idejében. Előttem fejetlen tolongásban torlódnak össze az emberek. Rájuk kiáltok, szeretnék utat törni közöttük. Erre felém fordulnak. Ezt a második sikoltást az életem végéig hallani fogom.
- Szörnyeteg!
Nem is sikoltás volt, csak egy elfojtott, rémült nyöszörgés. Minden arc felém fordul, ettől magamra döbbenek. Mindenki rám mered, a nők iszonyodva kapaszkodnak a párjukba, de a férfiak is alig tartják magukat. Végigjártatom rajtuk egyetlen szemem, a másik helyén üres gödör tátong - feléjük fordítom feketére égett arcomat. Ezt az orr nélküli, ajak nélküli arcot, ezt a néhány üszkös heggé pörkölődött izomcafatot az előremeredő állal és a kiugró pofacsontokkal. Minden arcon néma döbbenet ül.

Filip Jánsky

Filip Jánsky műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Filip Jánsky könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv