kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Művelt Nép Tudományos és Ismeretterjesztő Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
Oldalszám: | 108 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz. |
Bevezetés | 3 |
A paprika története. - Hosszú útja a tengerentúlról hazánkba | 5 |
A paprika vándorútja | 6 |
A paprika különböző elnevezései | 7 |
Paprikakészítési eljárások | 10 |
A paprika mint növény. - Termesztése és nemesítése | 13 |
Mit vesz fel a paprika a talajból | 15 |
A paprika előnevelése | 16 |
A paprika kiültetése | 18 |
A paprika szüretelése | 19 |
Nagyüzemi módszerek | 20 |
Szabadföldi vetés | 21 |
A paprika nemesítése | 23 |
A paprikanemesítés története | 24 |
A vetőmag szaporítása | 28 |
A paprikatermés előkészítése az őrlésre, az úgynevezett "kikészítés" | 29 |
A paprikafüzérek készítése | 32 |
Paprikaszárítás | 34 |
A paprikamag szerkezete | 37 |
A mag csírázása | 39 |
A palánta fejlődése | 41 |
A piros szín kialakulása | 42 |
Változások a paprikatermés összetételében | 45 |
A paprika hasítása | 46 |
A paprika döngölése | 50 |
Paprikamag mosása | 52 |
A szárítás hatása | 54 |
A paprikaőrlemény előállítása s a közben lejátszódó fizikai és kémiai folyamatok | 57 |
Az őrléstechnika fejlődése | 58 |
Állami minősítés | 61 |
Hogyan őrlik a paprikát? | 61 |
A paprika barnulása | 64 |
A paprika kémiai összetétele | 66 |
Fűszerpaprikaféltermékek összetétele Horváth István szerint | 67 |
Fűszerpaprikaőrlemények összetétele Horváth István szerint | 67 |
A csípős íz okozója | 68 |
A paprika festékanyagai | 70 |
A fűszerpaprika minősítése és forgalombahozatala | 79 |
Paprikaminták vizsgálata | 81 |
A paprika tárolhatósága | 85 |
A paprikaipar fejlődése | 87 |
Mennyi paprikát fogyasztunk? | 87 |
A fűszerpaprika szerepe a konyhatechnikában és ételkészítésben. - Élettani hatása az emésztési folyamatban | 89 |
Paprika a konyhatechnikában | 91 |
Vitaminok a paprikában | 92 |
A paprika hatása szervezetünkre | 97 |
Ételeink ízesítése paprikával | 99 |
Forrásmunkák | 102 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.