865.411

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

A kamasz

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Európa Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 718 oldal
Sorozatcím: Dosztojevszkij művei
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 21 cm x 13 cm
ISBN: 963-07-2701-3

Fülszöveg

"A bomlás - a regény nyilvánvalóan fő gondolata. Minden ember távol kerül a másiktól, még a gyermekek is... A társadalom kémiája felbomlik..." így jellemzi feljegyzéseiben Dosztojevszkij A kamasz alapeszméjét.
Központi hőse, a fiatal Arkagyij Dolgorukij, nagy elhatározással indul el életútján - s ez a "nagy cél" a kapitalizálódó orosz társadalom egész korszellemére jellemző: Rotschild akar lenni, olyan mérhetetlen vagyon ura, amely biztosítja személyes szabadságát, függetlenségét; hatalmat akar érezni a kezében, csupán a milliókból fakadó hatalom boldogító tudatáért.
Az ifjú Dolgorukij vállalkozása azonban törvényszerű zsákutcába jut: a naiv kamasz, aki sajátos módon akart menekülni a megfertőzött társadalomból, egy napon rádöbben arra, hogy iszonya különös vonzódássá válik, és önmaga is hasonulni kezd ahhoz, amit oly sokáig elítélt, megvetett. A kamasz Dosztojevszkij legérettebb alkotásai közé tartozik: egy önmagával és környezetével meghasonlott fiatal ember szuggesztív története.

Tartalom

Első rész5
Második rész249
Harmadik rész433
Jegyzetek705

Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij

Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A kamasz A kamasz

A lapélek enyhén foltosak.

Állapot:
1.230 ,-Ft
6 pont kapható
Kosárba