1.034.908

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Álomban ébren

Szerző
Fordító

Kiadó: Püski Kiadó Kft.-Új Ág
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 320 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-9188-67-0
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Első találkozásom a varázsló világgal nem egy előre tervezett dolog volt, hanem egy váratlan esemény.
Észak Mexikóban 1970 júliusában találkoztam egy csoporttal, akikről aztán kiderült, hogy... Tovább

Előszó

Első találkozásom a varázsló világgal nem egy előre tervezett dolog volt, hanem egy váratlan esemény.
Észak Mexikóban 1970 júliusában találkoztam egy csoporttal, akikről aztán kiderült, hogy egyenes követői a spanyol hódítás előtti Mexikó varázslói tradíciójának.
Ez az első találkozás mélyreható és elsöprő hatással volt rám. Bevezetett egy másik, a mi világunkkal egyidejűleg létező világba. Húsz évet teljes elkötelezettséggel ennek a világnak éltem. Ez a könyv beszámoló, hogyan kezdődött az elkötelezettségem és hogyan ösztökéltek, irányítottak engem ezek a varázslók. Közülük számomra a legjelentősebb nő Florinda Matus volt.
Tanácsadóm és vezetőm volt, aki a szeretet és erő ajándékaként a nevét adta nekem.
A varázsló megnevezés nem az én választásom. Ők a spanyol brujo vagy bruha kifejezést használták a varázslást gyakorlók megnevezésére. Mindig zavart ezeknek a szavaknak a negatív kicsengése. De a varázslók elmagyarázták és megnyugtattak, hogy az ő értelmezésük szerint a varázslás egy teljesen absztrakt dolog: egy olyan képesség, amit némely ember kifejleszt magában, hogy szétfeszítse a normális észlelés határait. A varázslás absztrakt minősítése idővel automatikusan eltűnt, így bármiféle pozitív vagy negatív kifejezésmódot alkalmazhatnak a gyakorlók megjelölésére.
A normális észlelésünk korlátainak kitágítása, a varázslóknak abból a koncepciójából ered, miszerint választási lehetőségeink korlátozottak az életünkben, mert azokat a társadalmi rend diktálja. Azt tartják a varázslók, hogy lehetőségeink listáját a társadalmi rend állítja össze, de a többit mi csináljuk; azzal, hogy egyedül ezeket a lehetőségeket fogadjuk el, a szinte korlátlan lehetőségeinket korlátok közé szorítjuk. Vissza

Fülszöveg

Florinda Donner, aki hosszú ideig munkatársa, álmodásban utazó társa volt Carlos Castanedának, ebben könyvében életrajzi hitelességgel számol be beavatásáról az álomban-ébrenlét világába. Története lenyűgöző hatású, rejtélyes és humoros, a női egyéniség szinte minden rejtélyes és hétköznapi oldalát érintő írás.
Az Álomban ébren egy különleges és felejthetetlen spirituális kaland.

Florinda Donner

Florinda Donner műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Florinda Donner könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv