1.034.887

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Floyd mediterrán kalandozásai

A vándorszakács a Földközi-tenger körül - Ahogyan az a Spektrum televízióban látható

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Park Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 144 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 19 cm
ISBN: 963-530-006-9
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A Földközi-tenger hallatán azonnal mélykék ég, csillogó hullámok és tűző napsütés jut az eszünkbe. Meg a mediterrán konyha. Keith Floyd legújabb szakácsművészeti kalandozása során a mediterrán partvidék országait járja be, megosztja velünk az ott élőkről, a különböző helyi szokásokról, életstílusokról és az ínycsiklandó ételkülönlegességekről szerzett tapasztalatait. S közben főz, főz, főz! Elvegyül Monte-Carlo dúsgazdag élvhajhászai között, öszvérháton kapaszkodik fel Szantorini görög szigetén a meredek hegyoldalra, és kedélyesen elborozgat a Saint Honorat-kolostor szerzeteseivel. Alkudozik a török bazárokban és a tuniszi szukokban, és csak a csodával határos módon menekül meg Korfun az edényhajigálók „lövedékeitől". És persze mindenütt pompás ételeket készít friss padlizsánból, ropogós paprikából, illatos fokhagymából, lédús paradicsomból és cukkiniből. Mezze, műszaka, tzatziki, kebab, tabbule, zöldséges báránykuszkusz és töltött szőlőlevél... A mediterrán ételfinomságok sora... Tovább

Fülszöveg

A Földközi-tenger hallatán azonnal mélykék ég, csillogó hullámok és tűző napsütés jut az eszünkbe. Meg a mediterrán konyha. Keith Floyd legújabb szakácsművészeti kalandozása során a mediterrán partvidék országait járja be, megosztja velünk az ott élőkről, a különböző helyi szokásokról, életstílusokról és az ínycsiklandó ételkülönlegességekről szerzett tapasztalatait. S közben főz, főz, főz! Elvegyül Monte-Carlo dúsgazdag élvhajhászai között, öszvérháton kapaszkodik fel Szantorini görög szigetén a meredek hegyoldalra, és kedélyesen elborozgat a Saint Honorat-kolostor szerzeteseivel. Alkudozik a török bazárokban és a tuniszi szukokban, és csak a csodával határos módon menekül meg Korfun az edényhajigálók „lövedékeitől". És persze mindenütt pompás ételeket készít friss padlizsánból, ropogós paprikából, illatos fokhagymából, lédús paradicsomból és cukkiniből. Mezze, műszaka, tzatziki, kebab, tabbule, zöldséges báránykuszkusz és töltött szőlőlevél... A mediterrán ételfinomságok sora kifogyhatatlan, és az elkészítésük korántsem boszorkányság. Főként ha Floyd segít! Vissza

Tartalom

Bevezetés
GÖRÖGORSZÁG
Mezze, muszaka
és mítoszok
FRANCIAORSZÁG
Toujours le fokhagyma
TÖRÖKORSZÁG
Szultánkenyér?
SPANYOLORSZÁG
Délutáni ebéd
MAROKKÓ és TUNÉZIA
Tevék és kuszkusz
EGYIPTOM
Múmiák, molokia
és műemlékek
Mutató

Keith Floyd

Keith Floyd műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Keith Floyd könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv