kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Aranyhal Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 80 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 13 cm |
| ISBN: | 963-9268-88-7 |
| Kalóriatáblázat | 2 |
| Előszó | 3 |
| A "tudás fájának" gyümölcse: az alma | 16 |
| A másik kedvencünk: a körte | 19 |
| Az emberiség ősi táplálékai: a hüvelyesek | 20 |
| A Biblia fő eledele: a lencse | 24 |
| Az emberi faj létfenntartói: a gabonák | 26 |
| A párját ritkító magyar búza | 28 |
| A szláv népek eledele: a jadina | 32 |
| A legkönnyebben emészthető gabona: a köles | 33 |
| A rizs szintén ősi táplálék | 34 |
| Áldás a fogyni vágyóknak: a csicsóka | 37 |
| A természet ajándéka: a gomba | 39 |
| Első számú ajánlatunk: a hazai zöldség | 42 |
| Újonnan felfedezett régi kedvencünk: a cékla | 47 |
| A tavasz első hírnökei közül való: a spárga | 49 |
| A leginkább vitamindús zöldség: a karalábé | 51 |
| A zöldségek királya: a sárgarépa | 53 |
| A csípősszagú liliom: a hagyma | 55 |
| A tavaszt hozza a konyhánkba: az újhagyma és a snidling | 58 |
| A magyar konyha ősi fűszere: a fokhagyma | 60 |
| A népi gyógyászat kincse, a "szegények doktora": a káposzta | 63 |
| Újkori, előkelő növény: a kelbimbó | 67 |
| Karfiol és brokkoli: a káposztafélék rokona | 68 |
| A tápanyagokban gazdag spenót, sóska és csalán | 70 |
| Ikertestvérek a konyhában: a tök, az uborka és a kapor | 73 |