1.034.209

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Producerek egymás között

Szerkesztő

Kiadó: Magyar Filmiroda Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 119 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
"Sajnálatos módon az igazi produceri munka nehezen tud tért nyerni hazánkban. Szerintem a szakmában ma jelenlevő sok-sok baj egyik fő okozója többek között ez is. Többen... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
"Sajnálatos módon az igazi produceri munka nehezen tud tért nyerni hazánkban. Szerintem a szakmában ma jelenlevő sok-sok baj egyik fő okozója többek között ez is. Többen lényegében makacsul ragaszkodnak a régi, letűnt szisztémához, amelynek azonban minden háttere megszűnt. Napjainkban már csak imitálva működik. Sok az álproducer, akinek igazában nincs a "szakmai vérében" a produceri munkához szükséges két legfontosabb tulajdonság: érteni a filmhez és érteni a pénzhez. Hol ez, hol az hiányzik.
Ezért határoztuk el 1990-ben Szakácsi Lajossal, volt tanítványommal, a Magyar Filmiroda vezetőjével - közösen gondolkodva a szakma jövőjéről hogy létrehozzuk a "KORDA SÁNDOR FILM- ÉS TELEVÍZIÓS PRODUCERI ALAPÍTVÁNYT" és ennek keretében hároméves Akadémiát indítunk. így próbálunk szakmai segítséget nyújtani a produceri munka megerősödésében. Most fejeztünk be a hároméves előadás-sorozatot és adtuk át az Akadémia résztvevőinek diplomájukat. Néhány szót az előzményekről.
1990-ben már kezdett világossá válni, hogy milyen alapvető változások következnek be a szakmában. Pillanatok alatt az évtizedes konstrukció atomjaira hullott szét. Sok kis kft., cég alakult, és próbál a mai napig is boldogulni, elsősorban az előnyösen megszerzett volt állami eszközök segítségével.
Több mint 20 évig tanítottam a Színház- és Filmművészeti Főiskolán gyártási szakembereket. "Gyártásszervezői szaknak" neveztük ezt a hároméves kurzust, ahol szigorú felvételi vizsga után kiválasztott film és televíziós fiatal szakembereket igyekeztünk a rendezők felkészült partnereivé nevelni. A szakot azért neveztük el "gyártásszervezői"-nek, mert a producer szónak bűnös "tőkés" mellékzöngéi voltak és hivatalosan nem nagyon tűrték.
Láttuk, hogy 1990-ben, a megváltozott körülmények között ez már nem elég. S bizony igazi produceri tevékenység nélkül a dolgok profi módon már nehezen mennek tovább. Az állam már csak kis részben vesz részt a filmek finanszírozásában, az eszközök és a kiválóan képzett szakemberek szanaszét hevernek." Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv