797.953

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Nyugtalan nyár

Szerző

Kiadó: Kossuth Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 222 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 20 cm x 11 cm
ISBN:

Fülszöveg

Az építőipari proletárok 1935 júliusi-augusztusi sztrájkjának történetét meséli el regényében Földes Mihály - személyes részvételének tárgyi emlékeivel hitelesítve a sokágú, izgalmas cselekményt. A rendőrség és a hírhedt DEF detektívkopóit csakúgy "munka" közben látjuk, mint a sztrájktanya vezetőit és a külvárosok nincstelen, kitaszított embereit. Összecsapásuk pedig - sok bonyodalmom, belső ellentéteken és félreértéseken keresztül - a harcban kikovácsolódó munkásegység politikai és erkölcsi jelentőségének, sikerének tanulságait sugalmazza.
Különösen érdekes alakja a mindvégig élénk cselekményű regénynek egy bizonyos Hertelendy, az "intellektuális detektív", aki saját pecsenyéjét szeretné sütögetni a nyomozás tüzében. Rajta keresztül és körülötte a burzsoázia egymással is marakodó típusai elevenednek meg, a kisszerű üzelmek hiénáitól kezdve a fasizálódó országvezetés felső köréig.
Markáns jellemű munkások világa egészíti ki a képet, olyan emberek sorsa, külső és belső küzdelme,... Tovább

Földes Mihály

Földes Mihály műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Földes Mihály könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Nyugtalan nyár Nyugtalan nyár

A lapok elszíneződtek. A könyv kötése egy helyen megtört.

Állapot:
540 Ft
270 ,-Ft 50
2 pont kapható
Kosárba