1.035.157

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Állatgyógyászati Vademecum 2010

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Melánia Kiadói Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 496 oldal
Sorozatcím: Állatgyógyászati Vademecum
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 10 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Tisztelt Olvasónk!
Örömmel nyújtjuk át Önnek a Melánia Kiadói Kft. gondozásában megjelent Állatgyógyászati Vademecumot. A kötet alapötletét az 1993-ban - a Mezőgazda Kiadó által -, azonos címmel... Tovább

Előszó

Tisztelt Olvasónk!
Örömmel nyújtjuk át Önnek a Melánia Kiadói Kft. gondozásában megjelent Állatgyógyászati Vademecumot. A kötet alapötletét az 1993-ban - a Mezőgazda Kiadó által -, azonos címmel megjelent kiadvány adta. A16 éve napvilágot látott könyvet követte még néhány hasonló jellegű összeállítás, de ma már egyik sem elérhető a piacon. Az utoljára, négy évvel ezelőtt megjelent kézikönyv kiadása óta is jelentős változások történtek az állatgyógyászati készítmények törzskönyvezési- regisztrációs folyamatában és a készítménypalettában is. Mivel komoly felhasználói igények mutatkoztak, egy, az állatgyógyászati készítményeket összefoglaló kiadványra, cégünk vállalkozott e kötet megjelentetésére.
Úgy gondoljuk, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Állatgyógyászati Termékek Igazgatósága (MGSZH-ÁTI) és a Kiadó közös munkájából adódóan egy Igényes, hasznos, gyakorlatias mű látott napvilágot.
A Melánia Kiadó 17 éve van jelen a hazai szakkiadvány piacon, hagyományos, nyomtatott orvosi-, egészségügyi könyvek, kiadványok és szaklapok kiadását gondozza. A kiadó eddigi tevékenysége kapcsán nagy tapasztalatot szerzett az orvosi-, gyógyszerészeti-, egészségügyi szakkönyvek és folyóiratok kiadásában, valamint adatbázisok összeállításában, és ezzel a kötettel az állatorvos-tudomány területére is „bemerészkedik".
A könyvben található rövidített leírások az MGSZH-ÁTI által törzskönyvezett állatgyógyászati készítmények SPC-jéből, illetve használati utasításaiból készültek. Természetesen ily módon, az összes hazai forgalomban hozzáférhető - Magyarországon és az EU-ban törzskönyvezett - gyógyszer és vakcina rövidített leírását tartalmazza, mindazokat a szakmai ismereteket összefoglalva, amelyek egy készítmény rendelésénél, Illetve felhasználásánál az olvasó rendelkezésére kell, hogy álljanak.
A rövidítéseket egy állatorvosokból, gyógyszerészekből álló szakmai team .alkotta még" szakmai felügyeletéről és hitelességéről a szerkesztőbizottság gondoskodott.
A kiadványt az Állatorvos-tudományi Egyetem segédtankönyvként ajánlja hallgatóinak.
A kötet végén található ATC-rendszerű besorolás a WHO adatai alapján a gyors tájékozódást szolgálja. A táblázat a WHO - legutóbbi, 2009-es rendszere - alapján készült. A WHO ATC-rendszeréből átvettük az összes főcsoportot és hatástani alcsoportot. Viszont csak azok a hatóanyagok maradtak a táblázatban, amelyekhez regisztrált készítmények tartoznak. Vissza

Tartalom

Tartalomjegyzék 3
Kiadói oldal 4
Szerkesztői előszó 5
Előszó 7
Rövidítések 9
Állatgyógyászati Vademecum 2010
Rövidített gyógyszerleiratok 13
ATC-rendszer szerinti osztályozás 455
Homeopátiás készítmények 496
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv