kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Agricola Kiadó és Kereskedelmi Kft. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 200 oldal |
| Sorozatcím: | Gazdasszonyképző |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 15 cm |
| ISBN: | 963-8125-01-2 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz. |
| A konyha | |
| A konyha berendezése | 6 |
| Edények | 8 |
| Mosogatás | 10 |
| Konyhai veszélyek | 11 |
| A konyhai munka megszervezése | |
| Takarékosság idővel, anyaggal, energiával | 13 |
| Mit tegyünk a maradékkal? | 16 |
| Hasznos tudnivalók | 17 |
| Új és újra használatos régi módszerek a sütés-főzésben | |
| Főzőláda | 21 |
| Kuktafazék | 22 |
| Teflonedények | 24 |
| Alufólia | 25 |
| Roston sütés | 27 |
| Grillsütés | 28 |
| Nyárson sütés | 28 |
| Fondue | 29 |
| Római fazék (Römer Topf) | 30 |
| Sóban sütés | 31 |
| A főzés alapanyagai | |
| Húsok | 33 |
| Marhahús | 34 |
| Sertéshús | 36 |
| Bárány | 38 |
| Szárnyasok | 38 |
| Nyúl | 41 |
| Hal | 43 |
| Zsírok | 45 |
| Tej és tejtermékek | 48 |
| Lisztfélék | 51 |
| Száraztészták | 52 |
| Rizs | 53 |
| Tojás | 53 |
| Édesítőszerek | 56 |
| Főzelékek és zöldségek | 57 |
| Gyümölcsök | 68 |
| Fűszerek, ízesítők | 72 |
| A főzés alapműveletei | |
| Főzzünk okosan és jól | 80 |
| Előkészítés | 81 |
| Az ételkészítés alapműveletei | 87 |
| Főzés | 87 |
| Párolás | 88 |
| Sütés | 88 |
| Pirítás | 91 |
| Sűrítés | 92 |
| Ízesítés | 93 |
| Alapreceptek | |
| Levesek | 97 |
| Fehér levesek | 97 |
| Sűrített levesek | 100 |
| Összetett levesek | 104 |
| Levesbetétek | 105 |
| Főzelékek | 107 |
| Köretek | 112 |
| Saláták | 116 |
| Mártások | 121 |
| Húsételek | 125 |
| Marhahúsok | 125 |
| Sertéshúsok | 129 |
| Szárnyasok | 134 |
| Nyúl | 138 |
| Hal | 139 |
| Egytálételek | 141 |
| Hideg ételek | 144 |
| Tészták | 148 |
| Főtt tészták | 149 |
| Palacsinta | 152 |
| Sült tészták | 153 |
| Sós sütemények | 164 |
| Sütés nélkül készíthető édességek | 165 |
| Édes mártások, krémek, parfék | 168 |
| Felfújt, puding, koch | 170 |
| Turmixitalok | 172 |
| Étrend-összeállítás | 173 |
| Vendéglátás | 177 |
| Néhány ötlet a vendéglátáshoz | 178 |
| Konzerv, mirelit | 180 |
| Tárgymutató | 184 |