1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Főzőiskola

Szerző
Szerkesztő
Grafikus

Kiadó: Minerva Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 256 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-223-249-6
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A főzés nem boszorkányság, meg lehet, és meg is kell tanulni! Ha ismerjük a főzés-sütés alapjait, fortélyait, egyszerűbb és könnyebb lesz a munkánk, olcsó, változatos ételeket adhatunk a családunknak.
Sok éves háziasszonyi tapasztalatait szedte csokorba a szerző, hogy segítségére legyen mindazoknak, akiknek nem volt alkalmuk megtanulni főzni, vagy szívesen tanulnak valami újat. Arról írt, amire a szakácskönyvek rendszerint röviden térnek csak ki, tehát a konyhai munka megszervezéséről, a főzés új módszereiről, az alapanyagokról, a főzés alapműveleteiről. Az ételleírásoknál pedig alaprecepteket közöl, amelyek csekély változtatással más-más alapanyagból is elkészíthetők.
Ez a könyv jó barátja lesz kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt.

Tartalom

A konyha7
A konyha berendezése7
Edények10
Mosogatás11
Konyhai veszélyek13
A konyhai munka megszervezése16
Takarékosság idővel, anyaggal, energiával16
Mit tegyünk a maradékkal?20
Hasznos tudnivalók21
Új és újra használatos régi módszerek a sütés-főzésben26
Főzőláda26
Kuktafazék27
Teflonedények29
Alufólia31
Roston sütés33
Grillsütés34
Nyárson sütés34
Fondue36
Római fazék (Römer Topf)38
Sóban sütés39
A főzés alapanyagai40
Húsok40
Marhahús41
Sertéshús43
Bárány46
Szárnyasok46
Nyúl50
Hal51
Zsírok54
Tej és tejtermékek58
Lisztfélék62
Száraztészták64
Rizs65
Tojás65
Édesítőszerek69
Főzelékek és zöldségek70
Gyümölcsök85
Fűszerek, ízesítők90
A főzés alapműveletei100
Főzzünk okosan és jól100
Előkészítés102
Az ételkészítés alapműveletei109
Főzés109
Sütés111
Párolás111
Pirítás115
Sűrítés115
Ízesítés117
Alapreceptek121
Levesek122
Fehér levesek122
Sűrített levesek128
Összetett levesek132
Levesbetétek133
Főzelékek135
Köretek143
Saláták148
Mártások155
Húsételek160
Marhahúsok160
Sertéshúsok166
Szárnyasok172
Nyúl178
Hal179
Egytálételek181
Hideg ételek186
Tészták191
Főtt tészták193
Palacsinta196
Sült tészták197
Sós sütemények212
Sütés nélkül készíthető édességek213
Édes mártások, krémek, parfé218
Felfújt, puding, koch220
Turmixitalok223
Étrend-összeállítás 225
Vendéglátás230
Néhány ötlet a vendéglátáshoz231
Konzerv, mirelit234
Tárgymutató239

Pelle Józsefné

Pelle Józsefné műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Pelle Józsefné könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Főzőiskola Főzőiskola
Állapot:
1.740 ,-Ft
14 pont kapható
Kosárba
konyv