kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Szalay Kiadó-Anno Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 240 oldal |
| Sorozatcím: | Pelle Józsefné életmű-sorozat |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | 963-9178-21-7 |
| A konyha | 5 |
| A konyha berendezése | 5 |
| Edények | 7 |
| Mosogatás | 9 |
| Konyhai veszélyek | 10 |
| A konyhai munka megszervezése | 13 |
| Takarékosság idővel, anyaggal, energiával | 13 |
| Mit tegyünk a maradékkal? | 16 |
| Hasznos tudnivalók | 18 |
| Új és újra használatos régi módszerek a sütés-főzésben | 22 |
| Főzőláda | 22 |
| Kuktafazék | 23 |
| Teflonedények | 25 |
| Alufólia | 26 |
| Roston sütés | 28 |
| Grillsütés | 29 |
| Nyárson sütés | 30 |
| Fondue | 31 |
| Római fazék (Römer Topf) | 33 |
| Sóban sütés | 34 |
| A főzés alapanyagai | 36 |
| Húsok | 36 |
| Marhahús | 37 |
| Sertéshús | 39 |
| Bárány | 40 |
| Szárnyasok | 40 |
| Nyúl | 44 |
| Hal | 45 |
| Zsírok | 47 |
| Tej és tejtermékek | 51 |
| Lisztfélék | 54 |
| Száraztészták | 56 |
| Rizs | 57 |
| Tojás | 58 |
| Édesítőszerek | 61 |
| Főzelékek és zöldségek | 62 |
| Gyümölcsök | 75 |
| Fűszerek, ízesítők | 79 |
| A főzés alapműveletei | 89 |
| Főzzünk okosan és jól | 89 |
| Előkészítés | 90 |
| Az ételkészítés alapműveletei | 97 |
| Főzés | 97 |
| Párolás | 98 |
| Sütés | 99 |
| Pirítás | 102 |
| Sűrítés | 103 |
| Ízesítés | 105 |
| Alapreceptek | 108 |
| Levesek | 108 |
| Fehér levesek | 109 |
| Sűrített levesek | 113 |
| Összetett levesek | 117 |
| Levesbetétek | 118 |
| Főzelékek | 121 |
| Köretek | 127 |
| Saláták | 132 |
| Mártások | 138 |
| Húsételek | 142 |
| Marhahúsok | 148 |
| Sertéshúsok | 154 |
| Szárnyasok | 159 |
| Nyúl | 160 |
| Hal | 162 |
| Egytálételek | 166 |
| Hideg ételek | 171 |
| Tészták | 171 |
| Főtt tészták | 175 |
| Palacsinta | 176 |
| Sült tészták | 189 |
| Sós sütemények | 190 |
| Sütés nélkül készíthető édességek | 194 |
| Édes mártások, krémek, parfék | 197 |
| Felfújt, puding, koch | 197 |
| Turmixitalok | 199 |
| Étrend-összeállítás | 201 |
| Vendéglátás | 205 |
| Néhány ötlet a vendéglátáshoz | 206 |
| Konzerv, mirelit | 208 |
| Tartalom | 213 |
| Tárgymutató | 217 |