kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Szalay Kiadó-Anno Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 256 oldal |
| Sorozatcím: | Pelle Józsefné életmű-sorozat |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | 963-906-699-0 |
| Megjegyzés: | Néhány fekete-fehér illusztrációval. |
| A konyha | 7 |
| A konyha berendezése | 7 |
| Edények | 10 |
| Mosogatás | 11 |
| Konyhai veszélyek | 13 |
| A konyhai munka megszervezése | 16 |
| Takarékosság idővel, anyaggal, energiával | 16 |
| Mit tegyünk a maradékkal? | 20 |
| Hasznos tudnivalók | 21 |
| Új és újra használatos régi módszerek a sütés-főzésben | 26 |
| Főzőláda | 26 |
| Kuktafazék | 27 |
| Teflonedények | 29 |
| Alufólia | 31 |
| Roston sütés | 33 |
| Grillsütés | 34 |
| Nyárson sütés | 34 |
| Fondue | 36 |
| Római fazék (Römer Topf) | 38 |
| Sóban sütés | 39 |
| A főzés alapanyagai | 40 |
| Húsok | 40 |
| Marhahús | 41 |
| Sertéshús | 43 |
| Bárány | 45 |
| Szárnyasok | 46 |
| Nyúl | 50 |
| Hal | 51 |
| Zsírok | 54 |
| Tej és tejtermékek | 58 |
| Lisztfélék | 62 |
| Száraztészták | 64 |
| Rizs | 65 |
| Tojás | 65 |
| Édesítőszerek | 69 |
| Főzelékek és zöldségek | 70 |
| Gyümölcsök | 85 |
| Fűszerek, ízesítők | 90 |
| A főzés alapműveletei | 100 |
| Főzzünk okosan és jól | 100 |
| Előkészítés | 102 |
| Az ételkészítés alapműveletei | 109 |
| Főzés | 109 |
| Párolás | 111 |
| Sütés | 111 |
| Pirítás | 115 |
| Sűrítés | 115 |
| Ízesítés | 117 |
| Alapreceptek | 121 |
| Levesek | 122 |
| Fehér levesek | 122 |
| Sűrített levesek | 127 |
| Összetett levesek | 132 |
| Levesbetétek | 133 |
| Főzelékek | 135 |
| Köretek | 143 |
| Saláták | 148 |
| Mártások | 155 |
| Húsételek | 160 |
| Marhahúsok | 160 |
| Sertéshúsok | 166 |
| Szárnyasok | 172 |
| Nyúl | 178 |
| Hal | 179 |
| Egytálételek | 181 |
| Hideg ételek | 186 |
| Tészták | 191 |
| Főtt tészták | 192 |
| Palacsinta | 196 |
| Sült tészták | 197 |
| Sós sütemények | 212 |
| Sütés nélkül készíthető édességek | 213 |
| Édes mártások, krémek, parfék | 218 |
| Felfújt, puding, koch | 220 |
| Turmixitalok | 223 |
| Étrend-összeállítás | 225 |
| Vendéglátás | 230 |
| Néhány ötlet a vendéglátáshoz | 231 |
| Konzerv, mirelit | 234 |
| Tárgymutató | 239 |