A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Főzzünk magyarul

Szerző

Kiadó: Magyar Könyvklub
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 240 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN: 963-547-821-6
Megjegyzés: A szerző színes fotóival illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A Mesterszakács receptgyűjteménye az ízek kincsestára, a huszadik század utolsó negyedének gasztronómiai dokumentuma, amely elsősorban fenséges magyaros ételeinek legjavának leírását tartalmazza. Legyen az bécsi szelet, rántott sertésborda vagy almás rétes, azokat az ételeket tekinti magyarosnak, amelyek túlélték a történelem viharait, és ma is szerepelnek étrendünkben. A sütés-főzés csaknem minden területét érintve tükrözi a hagyományos és az új irányzatok, illetve a különböző nemzetek konyháinak a szerzőre gyakorolt hatását. Az étvágygerjesztő előételtől a gyümölcshabos desszertig, a majonánnától illetozó ludaskásától a könnyű zöldséges raguig kedvére válogathat belőle mesterszakács vagy kezdő, az ételek elkészítése nem kíván túl nagy gyakorlatot. A receptek leírása szemléletes, nem hiányoznak belőle a legalapvetőbb műveletek, fortélyok sem. A szerző, aki amatőr ételfotós is, valamennyi ételről színes felvételt készített, hogy ezzel is megkönnyítse akár egy teljes ünnepi ebéd... Tovább

Fülszöveg

A Mesterszakács receptgyűjteménye az ízek kincsestára, a huszadik század utolsó negyedének gasztronómiai dokumentuma, amely elsősorban fenséges magyaros ételeinek legjavának leírását tartalmazza. Legyen az bécsi szelet, rántott sertésborda vagy almás rétes, azokat az ételeket tekinti magyarosnak, amelyek túlélték a történelem viharait, és ma is szerepelnek étrendünkben. A sütés-főzés csaknem minden területét érintve tükrözi a hagyományos és az új irányzatok, illetve a különböző nemzetek konyháinak a szerzőre gyakorolt hatását. Az étvágygerjesztő előételtől a gyümölcshabos desszertig, a majonánnától illetozó ludaskásától a könnyű zöldséges raguig kedvére válogathat belőle mesterszakács vagy kezdő, az ételek elkészítése nem kíván túl nagy gyakorlatot. A receptek leírása szemléletes, nem hiányoznak belőle a legalapvetőbb műveletek, fortélyok sem. A szerző, aki amatőr ételfotós is, valamennyi ételről színes felvételt készített, hogy ezzel is megkönnyítse akár egy teljes ünnepi ebéd összeállítását, akár egy egyszerű vacsora kiválasztását, elkészítését és tálalását. A legtöbb fogás mellé italajánlattal szolgál, és eligazít a szárított vagy a friss fűszernövények használatában. A mesterien összeválogatott receptes könyv a sokszínű, folytonosan változó és megújuló magyar konyha megismerésére csábít. Vissza

Tartalom

Hideg előételek, vacsorák9
Meleg előételek, vacsorák27
Hideg levesek50
Meleg levesek45
Bárányhúsból készült ételek56
Borjúhúsból készült ételek64
Csirkehúsból készült ételek72
Halételek82
Házinyúl húsából készült ételek98
Kacsa- és libahúsból készült ételek102
Marhahúsból készült ételek110
Pulykahúsból készült ételek122
Sertéshúsból készült ételek128
Vadételek149
Szójával készült ételek157
Zöldségételek, -köretek 160
Saláták187
Szendvicsfalatkák200
Édességek208
Mutató232

Liscsinszky Béla

Liscsinszky Béla műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Liscsinszky Béla könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Főzzünk magyarul Főzzünk magyarul Főzzünk magyarul Főzzünk magyarul Főzzünk magyarul Főzzünk magyarul Főzzünk magyarul

A borító foltos.

Állapot:
4.480 Ft
3.360,-Ft 25
36 pont kapható
Kosárba
25% garantált kedvezmény!
konyv