kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Kalligram Könyvkiadó Kft. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 250 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 21 cm x 15 cm |
| ISBN: | 80-7149-079-2 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal, illusztrációkkal. |
| Bevezetés | 5 |
| Előbeszédek | 8 |
| Mit tegyünk, és mit együnk? | 8 |
| Egy kis kitérő a tudomány határvidékeire | 9 |
| Hányféleképpen lehet főzni? | 12 |
| Régen és most | 15 |
| A mosogatás eredete | 15 |
| A mosogatásról | 15 |
| Régen és most | 16 |
| Tanuljunk könnyen, gyorsan | 20 |
| Mi mennyi, és mennyi az annyi? | 25 |
| Titkok fejezete | 28 |
| Régi titkok, melyeket nagyanyáinktól tanulhattunk - volna | 28 |
| A hús titkai | 28 |
| A máj titkai | 23 |
| A szója titkai | 35 |
| Töltött ételek | 39 |
| Raktott ételek | 39 |
| A sajt titkai | 41 |
| A tojás titkai | 45 |
| A burgonya titkai | 49 |
| A hagyma titkai | 52 |
| A tej titkai | 54 |
| A liszt titkai | 56 |
| A mai háziasszony titkos titkai | |
| Jótanácsok avagy, na, ezt jól megcsináltam! | 57 |
| A pénz és az idő titkai | 59 |
| Maradék? - Az nálunk nincs! | 65 |
| Levesek | 70 |
| Ükanyáinktól holnapig | 70 |
| Levesreceptek 1915-ből | 72 |
| Spórolós levesek | 75 |
| Napjaink levesei | 82 |
| Krumplilevesek | 85 |
| Csorbák | 88 |
| Nyári levesek | 89 |
| Paradicsomlevesek így is, úgy is | 90 |
| Gyümölcslevesek | 92 |
| Hallevesek | 94 |
| Utószó a levesekhez | 95 |
| Levesbetétek | 96 |
| Egyéb levesbetétek | 101 |
| Köretek | 102 |
| Burgonyaköretek | 102 |
| Rizsköretek | 103 |
| Köretek zöldségfélékből | 106 |
| A kukorica mint lírai kitérő | 107 |
| Főzelékek - másképpen | 109 |
| A bab, borsó és lencse dícsérete | 112 |
| Főzelékek és húsfélék között | 144 |
| Erdélyi káposzták | 116 |
| Padlizsán, tojásgyümölcs, avagy törökparadicsom | 121 |
| Hagymareceptek | 123 |
| A sokat kárhoztatott húsok | 127 |
| Egy kis történelem, egy kis tudomány | 127 |
| A hentesnél | 128 |
| A csirke | 130 |
| Darált húsok | 133 |
| Szeletelt húsok | 135 |
| Egy s más a halakról | 139 |
| Rácponyt | 139 |
| Keszeg ropogósan | 139 |
| Göngyölt tonhal | 140 |
| Tengeri hal egyszerűen, finoman | 140 |
| Ugyanez másképpen | 141 |
| Hahó! Itt a reform: saláták | 142 |
| Egynemű nyers saláták | 144 |
| Franciasaláta | 144 |
| Krumplisaláták | 146 |
| Paradicsomsaláták | 147 |
| Egyéb salátafélék | 148 |
| Céklasaláták | 150 |
| Káposztasaláták | 151 |
| Zellersaláták | 152 |
| Pikáns padlizsánsaláta | 152 |
| Kevert saláták | 153 |
| Hagymasaláták | 155 |
| Száraz hüvelyessaláták | 156 |
| Gyümölcssaláták | 157 |
| Salátalevek, salátaöntetek | 160 |
| Alapöntetek | 163 |
| Gyümölcsecetek | 167 |
| Szörpök | 168 |
| Gyümölcsszörpök általános készítése nyersen | 170 |
| Kenőkék | 171 |
| Itt jönnek a csemegék | 177 |
| Itt vannak a csodálatos zakuszkák! | 178 |
| Konyhakert a levegőben | 180 |
| Erdő-mező ajándéka | 182 |
| Egyéb salátafélék, zöldlevelek | 182 |
| Bogyók-befőttek | 184 |
| A gombák világa | 185 |
| Szelíd és vad teák | 186 |
| Közismert teák és főzetek | 188 |
| Tészták | 192 |
| Gyúrt és főtt tészták | 192 |
| Kedvenceink: a palacsinták | 196 |
| A pogácsák: ezek is a kedvenceink | 201 |
| Morzsák - császáriak | 203 |
| Vendégváró sós sütemények | 205 |
| Sütemények magasiskolája | 207 |
| Olcsó, könnyen elkészíthető sütemények | 209 |
| A tortákról | 214 |
| Habsütemények | 215 |
| Krémek - krémszerűségek | 217 |
| Egyszerű különlegességek | 220 |
| Fagylaltok | 221 |
| Fogyni kéne - de hogyan? | 223 |
| A vendéglátás titkai | 229 |
| Anyáink uzsonnái | 231 |
| Franciaasztal | 231 |
| Ünnepi tálalás, díszítés | 232 |
| Flambírozás és egyéb fifikák | 232 |
| Készülődés az ünnepre | 234 |
| Karácsonyi sütemények - régen | 238 |
| Utószó | 246 |