| Vásárlás-éléstár (spájz) (ahogy én szoktam) | 6 |
| Konyhatechnológia-fortélyok | 6 |
| Levesek | 9 |
| Sörleves (hidegen készítve) (nyári ebéd, citrommal kitűnő hűsítő) | 9 |
| Sörleves tejjel (melegen fogyasztva, téli étel) | 10 |
| Windsor leves (forrón fogyasztva kitűnő téli étel) | 10 |
| Borleves (a forró nyári melegben is és télen is fogyaszthatjuk) | 11 |
| Borleves kenyérrel és mazsolával (a forró nyári melegben is és télen is fogyaszthatjuk) | 11 |
| A világ legegyszerűbb sajtlevese (bármely időszakban fogyaszthatjuk) | 12 |
| Sajtkrémleves (bármely időszakban fogyaszthatjuk) | 12 |
| Erőleves sajtos-túrógaluskával (bármely időszakban fogyaszthatjuk) | 13 |
| Joghurtleves (bármely időszakban fogyaszthatjuk) | 14 |
| Húsgombóc leves (könnyen emészthető nyáriétéli étel) | 15 |
| Citrom leves (főként nyáron, tea helyett is kiváló) | 15 |
| Húsvéti leves | 16 |
| Bableves (őszi-téli étel) | 16 |
| Káposztás húsleves (főleg tavaszi étel, ha primőr káposztával készül) | 17 |
| Újházy-tyúkleves (bármely időszakban fogyaszthatjuk) | 17 |
| Citromos nyúlleves (bármely időszakban fogyaszathatjuk) | 18 |
| Ír ürügulyás (ha primőr zöldségfélékből készül, akkor az igazi, tavasszal) | 19 |
| Bográcsgulyás (kora őszi, téli étel) | 19 |
| Bográcsgulyás konzervből | 20 |
| Sonkagulyás (őszi, téli étel) | 21 |
| Palóc leves (készíthetjük fazékban is) | 21 |
| Pergelt suhantott leves (fazékban is készíthető) (kimondottan téli étel) | 22 |
| Főzelékek | 23 |
| Főzelék a táplálkozásban | 23 |
| Uborkafőzelék | 27 |
| Lencsefőzelék (téli étel) | 27 |
| Finom főzelék | 28 |
| Tavaszi főzelék (kimondottan primőr alapanyagokból az igazi) | 28 |
| Parajfőzelék (hagyományos, rántásos) (tavaszi étel friss parajból készítve) | 29 |
| Különleges parajfőzelék (őszi, téli étel) | 29 |
| Tejfeles tökfőzelék (nyári étel, ha friss tökből készül) | 30 |
| Kelkáposzta főzelék (kifejezetten őszi, téli étel) | 31 |
| Zöldborsó főzelék (nyári étel, ha primőr zöldborsóból készül) | 32 |
| Sóskafőzelék (primőr nyári főzelék) | 33 |
| Fejessaláta-főzelék (kimondottan idényjellegű a friss fejessaláta miatt) | 34 |
| Salátafőzelék (kimondottan idényjellegű a friss fejessaláta miatt) | 34 |
| Salátafőzelék burgonyával (kimondottan idényjellegű a friss fejessaláta miatt) | 35 |
| Brokkoli morzsában (lengyel főzelék) | 35 |
| Tejfeles burgonyafőzelék (primőr burgonyából készítve nyári étel) | 36 |
| Uborkás burgonyafőzelék (primőr alapanyagokból készítve nyári étel) | 37 |
| Paradicsomos burgonyafőzelék | 37 |
| Paradicsomos tökfőzelék (primőr paradicsommal és friss tökből készítve nyári eledel) | 38 |
| Kapros patisszonfőzelék | 39 |
| Paradicsomos gomba (friss alapanyagokból készítve nyári étel) | 39 |
| Paradicsomos káposzta | 40 |
| Bácskai káposzta | 40 |
| Fejeskáposzta főzelék | 41 |
| Savanyú káposztafőzelék | 41 |
| Tárkonyos káposzta | 42 |
| Babos káposzta | 43 |
| Kínaikel főzelék | 43 |
| Kelbimbófőzelék | 44 |
| Joghurtos kelbimbófőzelék | 45 |
| Tavaszi zöldfőzelék | 45 |
| Carotta (sárgarépa) főzelék | 46 |
| Karfiol (kelvirág) főzelék | 46 |
| Tejfeles-paprikás karfiol | 47 |
| Sajtos karfiolfőzelék | 47 |
| Kefires karfiol | 48 |
| Gombás karfiol | 48 |
| Brokkoli főzelék | 49 |
| Karalábé főzelék | 50 |
| Szójafőzelék | 50 |
| Tejszínes spárga | 51 |
| Zellerfőzelék | 51 |
| Zöldbabfőzelék | 52 |
| Citromos zöldbabfőzelék | 52 |
| Meggyes zöldbabfőzelék | 53 |
| Paradicsomos zöldbab | 53 |
| Tejfeles szárazbabfőzelék | 54 |
| Hagymás tört bab | 55 |
| Lencsefőzelék | 55 |
| Köretek | 57 |
| Reszelt-pirított burgonya | 57 |
| Óvári burgonya | 57 |
| Sárgaborsó pirítva | 58 |
| Szemesbab amerikai módon | 58 |
| Gesztenye párolva | 59 |
| Vegyes finomköret (párizsi körút) | 60 |
| Bimbóskel angolszalonnával | 60 |
| Bimbóskel vajjal (angol módon) | 61 |
| Brokkoli vajban párolva (francia módon) | 61 |
| Csemegekukorica amerikai módon | 62 |
| Endívia tejszínnel | 62 |
| Pezsgős káposzta | 63 |
| Párolt káposzta | 63 |
| Feketegyökér vajban | 64 |
| Pasztinákpüré | 65 |
| Sárgarépapuding | 65 |
| Sárgarépa zöldborsóval töltve | 66 |
| Rakott burgonya francia módon | 66 |
| Tojásos burgonyapüré (pommes duchesse) | 67 |
| Batthyány-rizs | 67 |
| Rizibizi | 68 |
| Kenyértészta szalvétában | 68 |
| Galuska | 69 |
| Tarhonya gombával | 70 |
| Túrósgaluska | 70 |
| Zsemlegombóc | 71 |
| Káposztás krokett | 72 |
| Burgonyakrokett | 72 |
| Tojásos rizottó | 73 |
| Joghurtos zöldésgtál sült húsokhoz (francia módra) | 74 |
| Citromos spárga | 74 |
| Morzsás kelbimbó (lengyeles) | 75 |
| Előételek, egytálételek | 76 |
| Sajtsalátával töltött paradicsompaprika (behűtve egy-két órára igazi nyári csemege) | 76 |
| Sajtsaláta saját kedvemre (nyáron jégbehűtve) | 77 |
| Meleg sajtkrém vajas gondolában (nyári, téli étel) | 78 |
| Camembert sajtos (gombával, sonkával, spárgával) | 78 |
| Camembert-tel töltött Hóvirág sajt rántva | 79 |
| Sajtjava sonkával és gombával töltve | 80 |
| Lasagna (eredeti olasz) | 80 |
| Velőrózsák rokfortkrémmel | 81 |
| Cheddar-es Lazackrém vajastésztában | 82 |
| Sonkás pizza gyümölccsel | 83 |
| Padlizsánszeletek sajtos burokban | 83 |
| Petrezselymes omlett | 84 |
| Gyors omlett | 84 |
| Töltött tojás | 85 |
| Tormakrémmel töltött tojás | 85 |
| Firenzei töltött tojás | 86 |
| Májjal töltött tojás sütőben sütve | 86 |
| Sonkás töltött tojás melegen | 87 |
| Bundában sült, töltött tojás | 87 |
| Cukkinis tojás | 88 |
| Borjúhúsos pástétom (télen, nyáron fogyasztható) | 88 |
| Füstölt sonka bormártásban (téli étel) | 89 |
| Buggyantott tojás curryvel (bármely időszakban kínálhatjuk) | 90 |
| Húsételek, fő fogások | 91 |
| Marinált csirkecombok (őszi étel) | 91 |
| Velencei csirke | 92 |
| Kacsa amerikai módra | 92 |
| Karácsonyi pulykasült | 93 |
| Részeges-almás marhafelsál | 94 |
| Tejben sült csirke | 95 |
| Likőrös pecsenyekacsa sült | 95 |
| Pontyfilé "csőben sütve" | 96 |
| Bőrös malackaraj | 97 |
| Libamájszeletek roston, sült almával | 97 |
| Vaddisznóborda savanyú káposztás ágyon | 98 |
| Harcsafilé | 99 |
| Pityókás borjúcsülök | 99 |
| Currys csirkecombok ananásszal | 100 |
| Szűzsült joghurtos fehérborban | 101 |
| Bárány agyagedényben | 101 |
| Jonatánnal töltött tyúkpecsenye | 102 |
| Mandarinnal flambírozott vadkacsa aszalt szilvával | 103 |
| Mustban párolt báránycomb | 104 |
| Rizságyas marhahús birsalma mártással | 105 |
| Borjúcsülök "Provanszi" módon | 106 |
| Báránycsülök sertéshálóban | 107 |
| Ürü hátsó csülökhús "angolosan" | 107 |
| Ürü csülökhús "marosvásárhelyi" módon | 108 |
| Libaaprólék "Piedone" fehérbabbal | 109 |
| Friss házikolbász (azonnal süthető) | 109 |
| Májashurka egyszerűen | 110 |
| Véreshurka egyszerűen | 111 |
| Hargitai sertésborda (erdélyi) | 112 |
| Kolbászhúsos sertéskaraj (töltésből kimaradt húsból) | 113 |
| Szaftos töltött káposzta | 114 |
| Töltött sertésláb | 115 |
| Serétspörkölt (a húst a zsiradékon pirítjuk) | 115 |
| Csűrdöngölős | 116 |
| Pirított sertésmáj | 117 |
| Pirított vese velővel | 117 |
| Majoránnás sertéstokány | 118 |
| Bőrös sertéskaraj ropogósan | 119 |
| Sertésnyelv vörös lében | 119 |
| Fokhagymás tekercs | 120 |
| Marsall máj | 120 |
| Sertés kocsonya | 121 |
| Göcseji pecsenye | 122 |
| Velőropogós | 122 |
| Szőlőlevélbe töltött "tehénhús" | 123 |
| Tatár beafsteak (nem darát, vágott eredeti) | 124 |
| Formázott húspuding | 124 |
| Mentás húspástétom | 125 |
| Primőr töltött tök kapormártással | 126 |
| Zsenge rakott karalábé (idényjellegű) | 127 |
| Fokhagymás csuka gombás burgonyával | 127 |
| Badacsonyi süllő mazsolával | 128 |
| Olaszos pontyszeletek | 129 |
| Vízimolnár pontypaprikás | 129 |
| Tiszai paprikás ponty | 130 |
| Ponty matróz módra | 130 |
| Ponty "Jóasszony" módra | 131 |
| Töltött pulykaszeletek | 132 |
| Fóliás meglepi | 132 |
| Mitite kolbászkák roston sütve | 133 |
| Scsebabcsicsa roston sütve | 134 |
| Grill csirke | 134 |
| Sajtkrémes vagdalt | 135 |
| Elzászi kacsa | 136 |
| Vörösboros Schwarzauer | 136 |
| Vörösboros töltött kacsa | 137 |
| Madeirás marhafelsál | 138 |
| Savanyú vetrece | 138 |
| Párolt "Burgundi sonka" | 139 |
| Báránypörkölt "erdélyiesen" | 140 |
| Sörben párolt zacskós pipi | 140 |
| Szőlősgazda pulykamell kedvence | 141 |
| Bújtatott "káplán" kotlett | 142 |
| Vörösboros tűzdelt máj | 142 |
| Bárnylapocka veseraguval | 143 |
| Bajor sörös kakas | 144 |
| Alap fondű | 145 |
| Más nemzetek másképpen készítik | 148 |
| Pulykarakottas (angol) | 148 |
| Pulykasült (lengyel) | 148 |
| Ausztrál pulykamell | 149 |
| Kaliforniai pulykamell filé (amerikai) | 150 |
| Kanadai pulykamell | 151 |
| Kínai csirkemell | 151 |
| Francia rántott csirkemell | 152 |
| Bigos (lengyel étel) | 153 |
| Angol pulykasült | 154 |
| Finn töltött csuka | 155 |
| Norvég heringsmauz | 155 |
| Svéd sonka | 156 |
| Jemeni roston sült birkacomb | 156 |
| Szíriai joghurtos pecsenye | 157 |
| Zólyomi füstölt hús (szlovák) | 157 |
| Mennyei eledel (lengyel (Szilézia nemzeti étele, az a szólás járja: nem élt hiába, aki ezt megkóstolta) | 158 |
| Plakija (bolgár) | 159 |
| Pecsenyekacsa mandulával (kínai) | 159 |
| Mártások | 161 |
| Besamelmártás I. (a legfontosabb alapmártás!!!) | 161 |
| Besamelmártás II. | 162 |
| Bársonyos mártás (velouté) | 162 |
| Brazil mártás | 163 |
| Csíki mártás | 163 |
| Gribich-mártás | 164 |
| Magyaros mártás | 164 |
| Majonéz (olaj- vagy alapmártás) I. | 165 |
| Majonézmártás II. | 166 |
| Narancs-mártás | 166 |
| Olasz-mártás | 167 |
| Remoulade-mártás | 167 |
| Tartármártás | 168 |
| Édességek | 169 |
| Palacsintatészta sima alap | 169 |
| Császármorzsa | 170 |
| Daramorzsa | 170 |
| Csúsztatott palacsinta | 171 |
| Rakott palacsinta | 171 |
| Almás habos palacsinta | 172 |
| Karikás palacsintabélés | 173 |
| Egervári göngyölt palacsinta | 173 |
| Levélen sült (A legősibb magyar palacsinta) | 174 |
| Mézes pogácsa figurák | 175 |
| Karamellás mézes | 176 |
| Egyszerű édes-mézes | 176 |
| Gyümölcsös mézeskalács | 177 |
| Mézes sütemény tehéntúróval, naranccsal | 178 |
| Apró-süti gyerekeknek | 178 |
| Epres joghurtkrém | 179 |
| Tápláló krém gyerekeknek | 179 |
| Tiroli almás rétes | 180 |
| Tejeskalács | 181 |
| Leveles vajastészta | 181 |
| Kürtőskalács | 182 |
| Házilag készített rétestészta | 183 |
| Sváb hájas pogácsa | 184 |
| Nagypénteki perec (de bármikor készíthetjük) | 185 |
| Rigó Jancsi | 185 |
| Ánizs torta | 186 |
| Kókusz szalámi | 187 |
| Pityókás piskóta | 187 |
| Jonatán torta | 188 |
| Fatörzs (egyszerű elkészíteni, csak egyszer próbálja ki) | 189 |
| Omlós, rumos figurák | 189 |
| Omlós káposztás pogácsa | 190 |
| Juhtúrós pogácsa | 191 |
| Töltött leveles fánk | 191 |
| Sajtos-sonkás párnácskák | 192 |
| Húsos párnacsücske | 193 |
| Joghurttorta | 193 |
| Kelt torta | 194 |
| Szilvás túrótorta sütés nélkül | 194 |
| Cseresznyetorta | 195 |
| Sajtos roló | 196 |
| Marcipán gyümölcslé | 196 |
| Szőllős pohárkrém | 197 |
| Gyümölcsös túróalagút | 197 |
| Rizsalagút | 198 |
| Utószó helyett ismét praktikák | 199 |