1.035.157

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Drejcek története/Katicabogár/A hosszú út/Diverzánsok

Szerző
Szerkesztő
Grafikus

Kiadó: Forum Könyvkiadó
Kiadás helye: Újvidék
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott keménykötés
Oldalszám: 26 oldal
Sorozatcím: Történetek a népfelszabadító háborúból
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes illusztrációkkal. Négy mű egy kötetben.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

DREJCEK TÖRTÉNETE

Amikor a háború elkezdődött, Drejcek alig volt tízéves. Édesapjának, akit a faluban Skalarnak neveztek, be kellett vonulnia az olasz hadseregbe. Drejcek... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

DREJCEK TÖRTÉNETE

Amikor a háború elkezdődött, Drejcek alig volt tízéves. Édesapjának, akit a faluban Skalarnak neveztek, be kellett vonulnia az olasz hadseregbe. Drejcek és édesanyja magukra maradtak. Az anya látástól vakulásig dolgozott a sovány földecskén, Drejcek meg iskolába járt, és legeltette egyetlen tehenüket, Riskát.
Édesapja havonként egyszer küldött levelet, és másfél év alatt többször is odahaza volt szabadságon. Ekkortájt jelentek meg a tolmini hegyeken és erdőkben az első partizánok. Azon az éjszakán, amikor Skalar szabadságra érkezett, a közeli dombtetőn tanyáztak. Bekopogtattak az ő házukba, bátran tehették, a ház magányosan állt a domboldalon. Skalar soha többé nem tért vissza az olasz katonák közé, elment a partizánokkal.
Alig telt el néhány nap, megérkeztek a fasiszta katonák, és keresték Drejcek édesapját. Mivel nem találták odahaza, elhajtották Riskát, és tüzes csóvát dugtak a ház szalmafedele alá. Skalarné meg Drejcek, akiket szintén magukkal akartak hurcolni, az utolsó pillanatban kereket oldottak. Bemenekültek az erdőbe.
Csak odafenn, a hegytetőn álltak meg nagy lihegve, és a fák közül nézegettek vissza otthonuk felé. Szomorú látvány volt az égő ház! Két nap, két éjjel barangoltak étlen-szomjan az erdőben, hegyek között, az éjszakákat a bokrok alján töltötték. Harmadnap rábukkantak egy partizánosztagra. Köztük volt Drejcek édesapja is. Boldogan ölelkeztek össze, pedig hát az újonnan jöttek nem jó hírt hoztak.És ez a legfontosabb. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv