kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | HVG Kiadó Zrt. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 119 oldal |
| Sorozatcím: | Ízek és kultúrák |
| Kötetszám: | 2 |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 27 cm x 23 cm |
| ISBN: | 978-963-304-032-4 |
| Megjegyzés: | Színes fotókkal illusztrálva. |
| A kultúra hazája | 6 |
| Franciaország gasztronómiai értékei | 8 |
| A világ legjobb iskolái | |
| Gasztronómiai régiók | |
| Fogalmak a francia konyhaművészetből | |
| Provence - az ízek és illatok földje | |
| A legfontosabb alapanyagok | 10 |
| Hagyomány és újítás | 12 |
| A konyhaművészet mecénásai | |
| Kampány a krumpliért | |
| Vidéki vendéglők | |
| Az új séfnemzedék | |
| A királyi udvar konyhaművészete | |
| Nagylelkű föld | 14 |
| A rokfort születése | |
| Aranyat érő libamáj | |
| A francia szárnyasok | |
| A francia mezőgazdaság | |
| Hasznos konyhai eszközök | 16 |
| A koccintás eleganciája | 18 |
| Burgundia világa | |
| A legelőkelőbb rövidital | |
| Dom Pérignon | |
| A francia borok királyai | |
| A bor hazája | |
| Franciaország italai | 20 |
| A vendéglők megújulása | 22 |
| Vendéglátóhelyek | |
| A történelem legjobb szakácsai | |
| A Michelin-féle piros étteremkalauz | |
| A vendéglátás forradalma | |
| Lenyűgöző sajtválaszték | 24 |
| Legendás sajtok | |
| Érdekes fogások | 26 |
| Az étkezés kultúrája | 28 |
| A konyhaművészet irodalma | |
| Film és gasztronómia | |
| A gasztronómia francia tudósai | |
| Astérix és Obélix lakomái | |
| A táplálkozástudomány kialakulása | |
| A lakomázás művészete | 30 |
| Vásárlás és étkezés | |
| Mit esznek a franciák? | |
| Egyszerű ínyencségek | |
| A párizsi reggeli | |
| Karácsonyi ételek | |
| Receptek lépésről lépésre | 32 |
| Bouillabaisse | 34 |
| Tőkehal tintahalmártásban | |
| Nizzai saláta | 40 |
| Rokfortos endíviasaláta | |
| Lazacpástétom paprikamártással | 46 |
| Lazacos tartármártás | |
| Zöldséges garnélapástétom | 52 |
| Göngyölt nyelvhal | |
| Nyelvhal molnárné módra | 58 |
| Nyelvhal póréhagymamártással | |
| Bormártásos borjúszelet | 64 |
| Nyelvhal krémes bormártással | |
| Burgundi csiga | 70 |
| Krumplipürés csiga | |
| Pezsgős csirke | 76 |
| Szárnyas rolád | |
| Borjú-blanquette | 82 |
| Tengeri halas blanquette | |
| Mézes kacsamell | 88 |
| Kacsamell mangós papayamártásban | |
| Zöldséges borjúpecsenye | 94 |
| Borsos pecsenye | |
| Tatin torta | 100 |
| Banános tatin torta | |
| Narancsos csokoládéhab | 106 |
| Citromhab | |
| Habos citromtorta | 112 |
| Gyümölcstorta | |
| A receptekben szereplő mennyiségek átszámítása | 118 |