1.034.837

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Francia konyha lépésről lépésre

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Lektor

Kiadó: HVG Kiadó Zrt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 119 oldal
Sorozatcím: Ízek és kultúrák
Kötetszám: 2
Nyelv: Magyar  
Méret: 27 cm x 23 cm
ISBN: 978-963-304-032-4
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Franciaország a gasztronómia hazája. Gazdag kulturális hagyományait sikerült lefordítania a konyhaművészet nyelvére. A franciák mindig olyan bort kínálnak izgalmas, ínyenc ételekhez, amely... Tovább

Előszó

Franciaország a gasztronómia hazája. Gazdag kulturális hagyományait sikerült lefordítania a konyhaművészet nyelvére. A franciák mindig olyan bort kínálnak izgalmas, ínyenc ételekhez, amely kiteljesíti az ízeket és illatokat. A francia konyha a minőség és az elegancia szimbóluma. Amint Henri Gault és Christian Millau kiáltványa (Éljen az új francia konyha!, 1973) szellemesen rámutat, "milliónyi étel vár még feltalálóra". S ezért a franciák mindent meg is tesznek. Vissza

Tartalom

A kultúra hazája6
Franciaország gasztronómiai értékei8
A világ legjobb iskolái
Gasztronómiai régiók
Fogalmak a francia konyhaművészetből
Provence - az ízek és illatok földje
A legfontosabb alapanyagok10
Hagyomány és újítás12
A konyhaművészet mecénásai
Kampány a krumpliért
Vidéki vendéglők
Az új séfnemzedék
A királyi udvar konyhaművészete
Nagylelkű föld14
A rokfort születése
Aranyat érő libamáj
A francia szárnyasok
A francia mezőgazdaság
Hasznos konyhai eszközök16
A koccintás eleganciája18
Burgundia világa
A legelőkelőbb rövidital
Dom Pérignon
A francia borok királyai
A bor hazája
Franciaország italai20
A vendéglők megújulása22
Vendéglátóhelyek
A történelem legjobb szakácsai
A Michelin-féle piros étteremkalauz
A vendéglátás forradalma
Lenyűgöző sajtválaszték24
Legendás sajtok
Érdekes fogások26
Az étkezés kultúrája28
A konyhaművészet irodalma
Film és gasztronómia
A gasztronómia francia tudósai
Astérix és Obélix lakomái
A táplálkozástudomány kialakulása
A lakomázás művészete30
Vásárlás és étkezés
Mit esznek a franciák?
Egyszerű ínyencségek
A párizsi reggeli
Karácsonyi ételek
Receptek lépésről lépésre32
Bouillabaisse34
Tőkehal tintahalmártásban
Nizzai saláta40
Rokfortos endíviasaláta
Lazacpástétom paprikamártással46
Lazacos tartármártás
Zöldséges garnélapástétom52
Göngyölt nyelvhal
Nyelvhal molnárné módra58
Nyelvhal póréhagymamártással
Bormártásos borjúszelet64
Nyelvhal krémes bormártással
Burgundi csiga70
Krumplipürés csiga
Pezsgős csirke76
Szárnyas rolád
Borjú-blanquette82
Tengeri halas blanquette
Mézes kacsamell88
Kacsamell mangós papayamártásban
Zöldséges borjúpecsenye94
Borsos pecsenye
Tatin torta100
Banános tatin torta
Narancsos csokoládéhab106
Citromhab
Habos citromtorta112
Gyümölcstorta
A receptekben szereplő mennyiségek átszámítása118
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv