A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Három különös leány regénye a múlt időkből

(Clara d'Ellébeuse - Amaide d'Étremont - Pomme d'Anis)

Szerző
Fordító

Kiadó: Genius Kiadás
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 149 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: "Jókai" nyomda rt. nyomása, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Paul Fort-t, a legkülönösebb és semmihez nem hasonlítható francia balladák költőjét, Villon örökösét Párizs nagy költőerdejében régi, szép tradíció alapján a költők fejedelmévé választották. De ha... Tovább

Előszó

Paul Fort-t, a legkülönösebb és semmihez nem hasonlítható francia balladák költőjét, Villon örökösét Párizs nagy költőerdejében régi, szép tradíció alapján a költők fejedelmévé választották. De ha Paul Fort a francia költők megkoronázott fejedelme, Francis Jammes koronázatlan költő királya a mai Franciaországnak, amelynek vad, ezer szél táncára kavargó örvénylésében, a merész szertelenségek tajtékos hullámverése fölött, az uj preciőzök mesterkélt képek káprázatába bogozódó szirénénekét túlharsogva, a kétségbeesett ex votók riadt sikolyának mentő révet mutatva ugy zeng az ő szava, mint ezüstös tiszta harang, édesen enyésző kürtszó a hit sziklavárának fehér fokáról, mint a naiv egyszerűség s az eszményi szépség áhítatos zsolozsmája.
Elvarázsolt király Francis Jammes, aki ott él a Pyreneusok fantasztikus erdőségei közt. Ezelőtt a bearni Orthezben lakott, az ódon családi kúriában, amelynek sárga, borostyánszakállal övezett fala ugy hasonlított a költő arcához. Most a másik oldalon, a baszk Hasparrenben tölti napjait, mert ide vonzotta a spanyol emlékeknek fűszeres csókja, amely az Antillák tropikus édenkertjében örökre eljegyezte lelkét ennek a világhódító, büszke fajnak ősi romantikájával.
Vissza

Tartalom

Clara d'Ellébeuse1
Almaide d'Étremont61
Pomme d'Anis105

Francis Jammes

Francis Jammes műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Francis Jammes könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv