1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Herrn Collins Abenteuer (gótbetűs)

Collin úr kalandjai

Szerző
Fordító

Kiadó: Georg Müller Verlag
Kiadás helye: München
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 271 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Német  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Gótbetűs.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
Hogyan érzi magát egy gonosztevő másnap reggel? Meg van az írva ezernél több könyvben. Ha Collin Fülöp úrtól kérdezték volna meg, azt felelte volna: Csak úgy, mint máskor.
Az... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
Hogyan érzi magát egy gonosztevő másnap reggel? Meg van az írva ezernél több könyvben. Ha Collin Fülöp úrtól kérdezték volna meg, azt felelte volna: Csak úgy, mint máskor.
Az 1906. esztendőben, mikor e történet kezdődik, Collin Fülöp okos feketeszemű, feketebajuszú és megnyerő külsejű, középmagas úriember volt. Azonkívül pedig gonosztevő volt, mert a svéd törvénykönyvnek nem kevesebb, mint négy vagy öt olyan paragrafusa is akadt, mely arra késztette, hogy kerülje a találkozást azzal, kik e paragrafusokat kezelik. Még kellemetlenebbé tette helyzetét az, hogy félreérthetetlenül vágtak esetéhez a dán törvény egynémely bekezdései is.
Tehát Collin Fülöp gonosztevő volt. Jogászemberből lett azzá.
Hogyan fordult így sorsa? Mindenesetre olyan kérdés, melyre ő maga is nehezen adhatott volna választ.
Vizsgáljuk meg a multját.
Becsületes, bár nem szegény szülőktől 1875-ben Dunderyd községben született, ugyanott anyakönyvelték el, oltották be és tartották keresztvízre, noha e történet elején a világnak egészen más részeiben élvezte a polgártársak bizalmát. Atyjának behozatali üzlete volt Le Havreban, mamája francia nő volt és Fülöp úrfinak a papa szülőföldjén tett látogatása alkalmával adott életet. Sem szükség, sem terheltség nem késztethették volna Fülöpöt arra, hogy a bűnre adja fejét, már azért sem, mert papája tehetős úriember, mamája pedig elragadó nő volt, kire még most is csak fájdalommal gondolhatott. Nincs bizonyitva az sem, hogy a francia vérben nagyobb mennyiségben volna található a bűn mikrobája, mint bármiféle más vérben. Fülöp szülei azzal követték el az egyetlen hibát, hogy nagyon korán haltak meg; Fülöpnek, ki akkor kilencéves, erős és ravasz kis lurkó volt, ennek következtében Svédországba kellett utaznia, hol atyjának rokonai nevelték. Elég baj volt az neki, s ha multjáról elmélkedett, ebben a gyermekkorban lelte meg okát később elkövetkezett kisiklásának. Vissza

Tartalom

(kaland, menekülés, pénz, vagyon, rendőrség)

Frank Heller

Frank Heller műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Frank Heller könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Herrn Collins Abenteuer (gótbetűs) Herrn Collins Abenteuer (gótbetűs) Herrn Collins Abenteuer (gótbetűs) Herrn Collins Abenteuer (gótbetűs)

A borító kissé foltos, sérült, a gerincnél elszíneződött. Néhány lap enyhén sérült, részben elvált a kötéstől. A címlapon ceruzás bejegyzés található.

Állapot:
2.440 Ft
1.220 ,-Ft 50
6 pont kapható
Kosárba
konyv