1.031.315

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Disznótorban

Különleges ételek sertéshúsból - 500 recept

Szerző
Lektor

Kiadó: Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 213 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 21 cm
ISBN: 963-231-474-3
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Mai eszközökkel próbáltam régi, elfelejtett ételeket visszaidézni a múltból a korszerű táplálkozás jegyében. Az ételek között olyanok is vannak, amelyek teljesen újszserűek, saját kísérletezéseim eredményei. a sertést a fülétől a farkáig úgy dolgoztam fel, ahogyan azt akár lakótelepi konyhában is lehet, az ölést, a perzselést és az állat felbontását kivéve. Az 500 recept között vannak évtizedes hagyományokon alapuló készítési módok, de ahány ház, annyi szokás...
Ajánlom e könyvet mindazoknak, akik sertést hizlalnak, de azoknak is, akik nem hizlalnak, csak megveszik feldolgozás céljára. Ajánlom azoknak, akkik se nem hizlalnak, se nem kívánnak több kiló húst feldolgozni, csupán csak egy-egy régi, különleges ételre vágynak. Ajánlom gyakorlott háziasszonyoknak és gyakorlatlan "háziembereknek", végül ajánlom mindenkinek, aki sezret finomat enni.

Tartalom

Bevezetés7
Disznóölés9
Előkészületek9
A munka megszervezése és beosztása11
A sertés leszúrása és pörzsölése12
A sertés felbontása13
A béltisztítás13
A sertés házi feldolgozása14
A fűszerezés16
A füstölés17
"Disznóságok" egész évben19
Hurkakészítés19
Májas hurkák19
Tüdős hurkák22
Véres hurkák23
Vegyes hurkák24
Hurkasütés23
Hentesáruk25
Disznósajtok25
Felvágottak27
Májas készítmények28
Kolbászkészítés31
Friss kolbászok32
Füstölt kolbászok33
Kolbászsütés36
Szalámikészítés36
Sonkakészítés39
Szalonnakészítés41
Abált szalonnák41
Füstölt szalonnák43
Zsírolvasztás45
Disznótoros ételek46
Villásreggelik46
Levesek48
Töltött káposzták51
Káposztás húsételek56
Egyéb toros húsételek59
Kocsonyák60
Belsőségek63
Máj63
Tüdő72
Vese75
A vese előkészítése75
Velő79
A velő előkészítése79
Nyelv és szív84
Csülök, sertésláb és köröm88
Csülök88
Sertésláb és köröm95
Friss húsok97
A hússütés97
Dagadó99
Apróhúsok99
Töltött húsok101
Vagdalt húsok105
Oldalas110
Comb és lapocka113
Aprópecsenyék, raguk, tokányok113
Szelethúsok123
Egybesült húsok135
Töltött húsok138
Vagdalt húsok141
Tarja143
Karaj (borda)147
Egybesültek és töltött húsok147
Szelethúsok151
Szűzpecsenye155
Füstölt húsok160
Hogyan bánjunk a füstölt hússal?160
Füstölt sonka, füstölt tarja162
Füstölt csülök180
Füstölt kolbász182
Füstölt fej, láb és különféle füstölt csontok184
Háj és tepertő187
Hájas tészták187
Tepertő189
Tartósítás otthon192
Ételkonzerv-receptek194
Néhány jó tanács201
Mérési arányok201
Én úgy csinálom, hogy...202
Fél órán belül elkészíthető ételek206
Betűrendes tárgymutató208
Irodalom214

Frank Júlia

Frank Júlia műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Frank Júlia könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Disznótorban
Állapot:
2.430 ,-Ft
12 pont kapható
Kosárba
konyv