A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Európa konyhája

Válogatás 25 ország receptjeiből

Szerző
Szerkesztő
Fotózta

Kiadó: Corvina Kiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 80 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 16 cm
ISBN: 963-13-5567-5
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Frank Júlia új szakácskönyve körbekalauzol az Európai Unióban, és megismertet a régiók és tagállamok konyhájának jellegzetességeivel. A receptekből teljes nemzeti ételsorok állíthatók össze, s a hozzávalók csupa olyan alapanyagot tartalmaznak, amelyek Magyarországon is beszerezhetők.

Tartalom

ANGLIA ÉS ÍRORSZÁG 7
Bélszínszelet angolosan • Egészben sült angol natúr bélszín • Sült burgonya angol módra
Szalonnás szendvics • Egyszerű angol almatorta • A világhírű angol narancsdzsem
Angol házi narancslikőr • ír gulyás • Krumplis palacsinta • Ír szegfűszeges sonka
AUSZTRIA 15
Tányérhús almás tormamártással • Zöldbabos-kapros ragu • Eredeti Sacher torta
Salzburgi vaníliás habgaluska
BALTIKUM 19
Lett húsos-céklás burgonyasaláta • Észt böjtös kalácskák
Rigai savanyúkáposzta-leves • Sörben főtt malac • Litván párolt kolbász
BENELUX ÁLLAMOK 23
Brüsszeli meleg saláta • Belga házinyúl aszalt szilvával • Rizstorta
CIPRUS 27
Humusz (csicseriborsó-püré) • Műszaka • Ciprusi mandulás rétes
CSEHORSZÁG ÉS SZLOVÁKIA 31
Gőzölt knédli • Cseh káposztás knédli • Kulajda (cseh savanykás leves) • Morvai madárkák
Bramborák (töltött krumplilepény) • Sztrapacska ünnepi változatban
FRANCIAORSZÁG 36
Tejszínes-kapros lazacleves • Nizzai saláta • Burgundi marharagu francia módra
Gyümölcstorta borkrémmel • A híres francia almatorta
GÖRÖGORSZÁG 41
Görög citromleves • Görög joghurtos báránysült • Töltött szőlőlevelek
IBÉRIAI-FÉLSZIGET 44
Gazpacho (spanyol hideg leves) • Spanyol paella • Karamell-krémpuding
Portugál pezsgős málnaüdítő
LENGYELORSZÁG 48
Bigos (lengyel húsos káposzta) • Aszalt szilvás sertéskaraj • Heringfilé olajban
Lengyel tejfölös hering
MÁLTA 51
Máltai padlizsán • Fenek (sült nyúl máltai módra) • Timpana (sült makaróni)
Rabati fűszeres puding
NÉMETORSZÁG 55
Bajor pácolt sertéscsülök • Borjúláb mártásban • Borjúmadárkák • Málnahabos sütemény
OLASZORSZÁG 59
Eredeti milánói makaróni • Lasagne • Likőrös narancsálom
OROSZORSZÁG 63
Orosz borscs (húsos céklaleves) • Orosz hússaláta • Blini • Bélszín Sztroganoff módra
ROMÁNIA 67
Csorba • Zakuszka • Puliszka gazdagon • Bukovinai saláta • Böjtös babfőzelék
Tárkonyos bárány erdélyiesen
SKANDINÁVIA 71
Dán májpástétom • Tonhalkrém • Marhahús-torta • Csokoládés narancstorta
Svéd sajtkrémes sárgarépa-sütemény
SZLOVÉNIA ÉS HORVÁTORSZÁG 76
Tengeri halleves • Szlovén húsos burek • Gibanica
RECEPTMUTATÓ 79

Frank Júlia

Frank Júlia műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Frank Júlia könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Európa konyhája Európa konyhája
Állapot:
1.880 Ft
1.410,-Ft 25
15 pont kapható
Kosárba
25% garantált kedvezmény!
konyv