1.035.018

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A családi tűzhely

Konyhai alapok/technikák/praktikák/eszközök/alapanyagok/receptek

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Fotózta

Kiadó: Lapcom Zrt., Délmagyarország Kiadó
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 217 oldal
Sorozatcím: Délmagyarország és Délvilág Szakácskönyve
Kötetszám: 10
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN: 978-963-7258-48-0
Megjegyzés: Színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
"Asztalfiókok mélyéről felbukkanó, rejtélyes, megsárgult lapok, utánozhatatlan ízek - ilyen élmények jutnak eszembe gyermekkoromból, ha arról kell beszélnem, mit jelentettek... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
"Asztalfiókok mélyéről felbukkanó, rejtélyes, megsárgult lapok, utánozhatatlan ízek - ilyen élmények jutnak eszembe gyermekkoromból, ha arról kell beszélnem, mit jelentettek családunk konyhájában a nagyszülőktől, dédszülőktől származó receptek, az ellesett konyhai fortélyok. Olyan pótolhatatlan gasztronómiai kincset, amelynek elemei néha csupán szájról szájra járva, néha szerencsére írott formában maradtak fenn generációról generációra. Szerencsés az, aki a családi tűzhely melegét úgy tapasztalhatta meg, hogy gyermekként figyelhette a gyorsan mozgó, lisztes, idő barázdálta kezeket, amint utánozhatatlannak tűnő mozdulatokkal igazítják katonás rendbe az asztalon rendetlenkedő tésztadarabokat. Aki generációk fortélyait leshette, lesheti el szeretett tanítómestereitől.
Jubileumhoz érkezett a Délmagyarország és a Délvilág szakácskönyvsorozata: a tizedik kötetet tartja kezében az Olvasó. Emlékezetessé akarjuk tenni ezt az ünnepi pillanatot. Ezért úgy döntöttünk, azoknak szenteljük ezt a könyvet, akik a családi tűzhely titkainak őrzőiként a legfontosabb szerepet töltik be életünkben. Arra kértük őket, osszák meg olvasóinkkal értékes tudásukat." Vissza

Tartalom

A KONYHA 8
Zsófi főzni tanul 10
A konyha a lakás szíve 12
Egy XXI. századi konyha alapvető eszközei, felszerelései és gépei 14
Mivel töltsük meg a konyhaszekrényt? 16
Konyhai kisokos 18
Ne rizsázz! 20
Alapvető zsiradékok 22
Zöldségkalauz 24
Hagymát hagymával 28
Kedvelt saláták 30
A húsokról 32
Miért szeretjük a tojást 36
Konyhatechnológiai fogalmak, eljárások 38
Levesbetétek 40
Mártások, öntetek 44
Konyhai tippek, trükkök 46

RECEPTEK 48
LEVESEK 50
Ágyas leves 52
Csirkemájleves zöldfűszerrel 54
Rokfortos karfiolleves 55
Káposztás pontyleves 56
Tojásos halleves 57
Tavaszi cukkinileves 58
Kacsaleves maceszgombóccal 59
Tárkonyos csirkeraguleves 60
Boros lazacleves 61
Toszkán paradicsomleves 62
Árpaleves füstölt hússal 63
Zsemlegombócleves 64
Szilvakrémleves pirított mandulával 65
Paradicsomleves marhahússal 66
Köménymagos tojásos leves 67
Becsinált leves 68
Burgonyagombóc-leves 70
Pirított tésztás leves 71

FŐÉTELEK 72
Kelbe göngyölt busafilé kapros-tejszínes gombamártással 74
Lecsós szelet 76
Belga csirke 77
Márványozott pulykamell narancsos-ánizsos rizzsel 78
Gombás-májas töltött dagadó 80
Pulykapástétom májával 82
Nagyanyám csirkepaprikása 84
Libamell kicsit másképp 85
Kevdenc ünnepi fogásom: húsvéti báránysült 86
Bakonyi sertéscomb nokedlivel 88
Töltött csirke vele sült burgonyával 90
Lecsós pontyszelet 92
Sertéssült omlettes spenóttal 94
Hasított házinyúl sütőben sütve 96
Fóliában sült csülök mézesgyömbéres zöldségekkel és polentával 98
Vegyes hústál brokkolival 101
Mustáros steak 102
Fokhagymás fűszervaj 102
Pityókás kotlett 104
Nyúlpaprikás galuskával 105
Irsai Olivér emlékére 106
Kacsás töltött káposzta 108
Köménymagos sült oldalas 110
Mennyei sült sonka 111
Szűzpecsenye tésztabundában 112
Egyben sült mustáros karaj 115
Gombával töltött pisztráng 116
Gesztenyés kacsamell 118
Cseresznyés szűzérmék 120
Baconbe tekert pontyszelet 121
Aszalt szilvával töltött csirkemell 122
Snidlinges csirkemellfasírt
párolt rizzsel 123
A soproniak babhurkája 124
Csirkemell erdészné módra 125
Sörrel locsolt fűszeres steak 126
Lazacos kebab mangóval 127
Töltött harcsafiié bazsalikomos metélttel 128
Csirkehúsos, spenótos ravioli 130
Színek kavalkádja és
csibemellcsíkok párolva, mángolddal 131
Paprikás krumpli másképp 132
Nyári spenótos omlett 133
Lecsó 134
Kocsonya 135
Sólet 136
Ludaskása 137
Rizsben sült tojás 138
Csicseriborsó fokhagymás kolbásszal 139
Töltött fasírt 140
Gombás töltött hús 141
Tepsis karfiolgratin 142
Töltött gomba 143
Hússal töltött kel 144
Sajtfelfújt 145
Juhtúróval csavart cukkini 145
Különleges rakott burgonya 148

KÖRETEK, FŐZELÉKEK, SALÁTÁK 152
Zöldséges rizottó 154
Burgonyás-cukkinis knédli 156
Cukkinifasírt 157
Kelvirág lengyelesen 158
Karotta angolosan 160
Aszalt szilvás párolt lila káposzta 161
Majonézes krumpli 162
Lucskos káposzta 163
Törökparadicsom (padlizsán) franciásan 164
Padlizsánfőzelék 165
Köleslepény tejfölös gombával 166
Szárazbabfőzelék 168
Tejszínes parajfőzelék 169
Kelkáposztafőzelék 170
Zöldborsófőzelék 171
Mangósaláta 172
Grépfrút és avokádósaláta 173

DESSZERTEK, VENDÉGVÁRÓK 176
Gyümölcstorta 178
Gyümölcskenyér másképp 179
Habos túrótorta 180
Csokoládés habos kocka 182
Kókuszos sütemény 183
Sütőtökpite 184
Böllérváró sajtos pogácsa 186
Gyors kakaós csiga 187
Hájas tészta 188
Túrófánk 190
Diétás túrós pite almakrémmel 191
Élesztő nélküli kenyér 192
Citromfalatkák 194
Citromos rácsos desszert 195
Hókifli 196
Gyümölcsös habfelfújt 198
Bounty-torta 199
Hajócskák 200
Villámgyors túrótorta 202
Madártej 203
Bejgli személyre szabva 204
Diabetikus
Tej és tojás nélkül
Lisztérzékenyeknek

Frank Sándor

Frank Sándor műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Frank Sándor könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv