A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Receptgyűjtemény a hús nélküli táplálkozáshoz

Szerkesztő

Kiadó: Advent Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 135 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 16 cm
ISBN: 963-912-2092
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Mozsáry Erzsébet dietetikus, az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet munkatársa volt szíves a recepteket szakmai szempontból átnézni. Véleménye szerint ez a receptgyűjtemény... Tovább

Előszó

Mozsáry Erzsébet dietetikus, az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet munkatársa volt szíves a recepteket szakmai szempontból átnézni. Véleménye szerint ez a receptgyűjtemény elsősorban választékbővítésre alkalmas, az Olvasó „sok érdekes ötletet, elkészítési eljárást találhat táplálkozásának változatosabbá tételéhez" benne. „A receptek az állati eredetű élelmiszer-nyersanyagok közül csak tejet, tejterméket és tojást tartalmaznak. Hús vagy húskészítmény receptet nem talál közöttük. A receptgyűjtemény ötleteket ad újabb ételféleségek bevezetéséhez, és a vegetáriánusok tejet, tejterméket és tojást is fogyasztó csoportjának segít az étrend összeállításában" - írja a gyűjteményről adott lektori véleményében. Valóban ez volt a célunk: megmutatni, hogyan lehet hús nélkül is ízletesen, változatosan, nem túl drágán, mégis táplálóan étkezni. Igyekeztünk olyan recepteket válogatni, amelyek kevésbé ismertek, de hozzáférhető alapanyagokat tartalmaznak. A néhány éve népszerűvé váló szója fogyasztásához kipróbált, bevált módszereinket is megosztani kívánjuk az Olvasóval. E gyűjtemény hiányosságainak ismeretében kérjük az Olvasót, hogy - egy esetleges második, bővített kiadás céljára - küldje meg hasznosnak tartott, egyedi receptjeit, tanácsait a H. N. Adventista Egyház Egészségnevelési és Mértékletességi Osztálya, 1062 Budapest VI., Székely Bertalan u. 13. sz. címére. A receptek összeállítását Frankné Tamás Anikó végezte, aki az általa javasolt ételek elkészítési idejét és kalóriaértékét is feltüntette. A recepteket nemcsak leírta, hanem mindent elkészített és (négy tagú) családjával együtt el is fogyasztotta. (A család a kóstolókat túlélte!) A többi recept sem íróasztalnál készült, hanem kipróbálás, fogyasztás után ajánljuk elkészítésüket. A „Reformkonyha-receptek" fordításáért, adaptálásáért és egy főzőtanfolyamon történt bemutatásáért köszönetet mondunk Agárdi lstvánnénak, Zarkáné Teremy Krisztának és segítőtársaiknak. Köszönet illeti dr. Rafael Józsefet a tőle kapott hasznos tanácsokért, receptekért, valamint Rozman Károlynét, aki a kézirat elkészítését, kiegészítését, szerkesztését végezte. A Kiadó Vissza

Tartalom

Előszó3
Általános tudnivalók5
Levesek7
Levesbetétek11
Főzelékfélék15
Pörköltek19
Feltétek23
Rakott ételek31
Gombás ételek39
Tojásételek45
Töltött ételek49
Egytálételek - vacsoraételek53
Mártások - köretek59
Saláták63
Főtt tészták71
Pékáru házilag75
Palacsinta parádé79
Sütemények85
Vegyes édességek93
Szendvicskrémek - pástétomok - melegszendvicsek97
Szójás ételek103
levesek104
egytálételek105
feltétek109
sütemények110
egyéb szójakészítmények111
Reformkonyha-receptek113
saláták114
salátákhoz való mártások115
gabonakészítmények117
burgonyareceptek120
pizza122
sütemények122
sárgarépa az étkezésünkben123
cékla az étkezésünkben125
Receptkereső127
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Receptgyűjtemény a hús nélküli táplálkozáshoz

Szép és tiszta példány.

Állapot:
1.540 Ft
1.070 ,-Ft 30
10 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Receptgyűjtemény a hús nélküli táplálkozáshoz

A címlapon tulajdonosi bejegyzés látható.

Állapot:
1.540 ,-Ft
14 pont kapható
Kosárba
konyv