A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Oidipusz király

és más elbeszélések

Szerző
Fordító

Kiadó: Európa Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 236 oldal
Sorozatcím: Modern könyvtár
Kötetszám: 227
Nyelv: Magyar 
Méret: 19 cm x 10 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

Fülszöveg

A címadó elbeszélés Görögországba vezet el minket, Oidiupsz király tragédiájának színhelyére. Théba falai előtt német katonák sorsa teljesedik be a második világháború idején, és az antik tragédia középpontjában álló bűn és felelősség kérdése, melyről oly szenvedélyesen vitáznak, új értelmezést nyer.
Franz Fühmann, az NDK Nemzeti- és Heinrich Mann-díjas írója, korunk legégetőbb kérdéseit boncolgatja e drámai erejű, filmszerűen pergő, izgalmas elbeszélésekben, melyeket az utóbbi évek terméséből válogattunk össze. E novellák művészi feszültségét még fokozza, hogy az író e drámai szituációknak lírai töltést ad, hisz Fühmann először mint költő jelentkezett. Ragyogó fordításaival hozzájárult Radnóti, Ady, József Attila költészetének megismertetéséhez a német nyelvterületen.

Tartalom

Búcsúrepülésem (Tandori Dezső)5
Viharvirág (Hajnal Gábor)21
Barlach Güstrow-ban (Bor Ambrus)34
Oidipusz király (Sárközy Elga)108
Svindli (Máld Zsuzsa)198
Utószó (Hajnal Gábor)233

Franz Fühmann

Franz Fühmann műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Franz Fühmann könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem